23948sdkhjf

Meldgaard køber op i affaldssektoren

Dele af affaldsselskabet Klintholm I/S kommer på Meldgaards hænder.

Meldgaard Miljø overtager per 1. juli 2023 driften af komposterings- og karteringsanlægget samt en række biaktiviteter hos affaldsselskabet Klintholm I/S, der fortsat vil stå for driften af deponeringsanlægget.

Selv om driften skifter hænder, har Meldgaard stor interesse i og intention om fortsat at drive pladsen på de vilkår, der kendes i dag, fremgår det af en skriftlig meddelelse. Det gælder kompostering, jordkartering, forbehandling af imprægneret træ, nedknusning af bygge- og anlægsaffald samt rådgivning i forbindelse med håndtering af affald.

Helt konkret betyder det, at de erhvervsdrivende fortsat kan komme af med deres erhvervsaffald i lokalområdet.

Klintholm I/S har gennem de sidste 43 år været en vigtig aktør i den kommunale affaldsbehandling. Meldgaard ønsker at gøre kunsten efter og sikre den gode dialog og samarbejde mellem Klintholm og de lokale forsyningsselskaber. Kommunerne i ejerkredsen drejer sig om Faaborg-Midtfyn, Kerteminde, Langeland, Nyborg, Svendborg og Ærø. Det fortæller administrerende direktør ved Klintholm I/S, Martin Johansen:

- Meldgaard har nogle muligheder for at starte aktiviteter op, som vi ikke har kunnet som offentlig virksomhed. Meldgaard kan videreudvikle affaldsaktiviteter hernede til gavn for borgere og erhvervsdrivende, lyder det.

Meldgaard er en familieejet virksomhed, som siden 1970 har arbejdet med afhentning og sortering af affald og forurenet jord. Meldgaard driver i forvejen fem miljøcentre, hvor alle typer affald bliver bearbejdet, sorteret og genanvendt. Derudover har virksomheden berøring med cirka 23 procent af alt husholdningsaffald i Danmark, og indsamler affald for i alt 22 kommuner.

Direktør Henrik Meldgaard udtaler:

- Vi synes, at Klintholm passer godt ind i vores øvrige aktiviteter, og vi glæder os til overtagelsen, hvor vi vil gøre vores ypperste for at bevare det gode samarbejde både med kunder og medarbejdere.

Den politiske baggrund

Fra politisk side besluttede man i 2016, at affaldssektoren skulle gøres mere klimaneutral. Som et led i den beslutning skulle kommunale anlæg selskabsgøres for at sikre økonomisk gennemsigtighed og adskille kommunerne fra myndigheds- og driftsopgaver.

Det betød derfor, at Klintholm I/S ikke længere kunne tilbyde ydelser, der havde med håndtering og sortering af genanvendeligt husholdningsaffald at gøre. Bestyrelsen valgte derfor at udleje de arealer, som fremover kun kunne varetages af en privat operatør.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ekspresleverandør har vokseværk
Østjysk virksomhed leverer intern logistik til rumænsk møbelfabrik
Putin vil hjælpe Kina med arktiske handelsruter
DTL: Finanslovsforslag er historisk dyrt for transportsektoren
Usikre forsyningskæder: Fødevaregrossist dropper Kina
På fem uger skiftede Jysk hele IT-systemet på tre kæmpelagre

Send til en kollega

0.156