23948sdkhjf

Heja Volvo! – 2022 blev rekordår for den svenske lastbilproducent

Volvo Trucks langede flere lastbiler over disken end nogensinde øgede markedsandelen i 41 lande.

Volvo Trucks fik i 2022 sit bedste år nogensinde i virksomhedens historie. Den globale lastbilproducent leverede 145.195 lastbiler i 2022, en stigning på 19 procent fra 2021, hvor der blev leveret 122.525 Volvo-lastbiler globalt.

Volvo Trucks øgede også sin markedsandel i segmentet for tunge lastbiler – over 16 tons totalvægt - på 41 forskellige markeder globalt.

- Set i lyset af den usikre og svære tid, vi lever i, har vi haft et fantastisk år. På trods af udfordringerne i forsyningskæderne med efterfølgende forstyrrelser i produktionen lykkedes det os at øge vores volumener markant og få lastbilerne ud til vores kunder, så de kan vokse og styrke deres forretninger. Det er takket være vores tætte samarbejde med vores leverandører samt det hårde arbejde, der udføres i vores egen organisation og hos vores forhandlere, siger Roger Alm, præsident for Volvo Trucks.

I Europa fik Volvo Trucks i 2022 en markedsandel på 18,2 procent, hvilket er den højeste nogensinde, og Volvo Trucks er markedsleder i flere europæiske lande. Virksomheden øgede også sine markedsandele i Nordamerika og Australien til henholdsvis 10,8 procent og 17,0 procent. I Brasilien øgede Volvo Trucks sin markedsandel til 24,6 procent og blev dermed markedsleder for første gang nogensinde.

- Vi har med succes lanceret nye produkter og tjenester i løbet af året, og vi har også solgt biler til mange nye kunder. Den feedback, vi får fra kunderne, er, at de virkelig påskønner og værdsætter den høje kvalitet og gode brændstoføkonomi, som kendetegner vores lastbiler. Samtidig roser de også den professionelle og hurtige support, de får fra vores omfattende forhandler- og servicenetværk. Alle disse faktorer bidrager jo til deres egen lønsomhed, fastslår Roger Alm.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nye beregninger: Endnu en bombe sprænger under mærsk-motorvejen
Mens transportsektoren skriger på arbejdskraft: Bøvl med køreprøver skaber flaskehals
TikTok saver i modebranchens lange forsyningskæder
Panamakanalen i alarmberedskab: Skibstrafikken truet af tørke
Hurtigere i gang med ny lagerautomat fra Knapp
Politikere frygter at Femern-forbindelsen bliver mest for lastbiler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.171