23948sdkhjf

Jobcenter besøgte lager- og logistikbranchen

I Aabenraa skal virksomhedsbesøg øge kendskabet til forskellige brancher og hjælpe jobsøgende borgere og virksomheder med at finde hinanden.

I 2022 og 2023 vil en række sagsbehandlere fra Jobcenter Aabenraa afsætte tid til fem branchespecifikke, fysiske virksomhedsbesøg for at øge kendskabet til virksomhedernes arbejdsgange.

Med besøgene er det målet på bedst mulig måde at kunne hjælpe borgere med rådgivning om, hvilke brancher, arbejdsfunktioner eller uddannelser, borgeren skal gå efter for at øge sine jobmuligheder.

Samarbejdet mellem erhvervslivet i Aabenraa Kommune og medarbejderne fra Jobcenter Aabenraa er et løbende samarbejde, som har til formål fortsat at styrke rekrutteringen af arbejdskraft i kommunen.

I går torsdag var turen kommet til lager- og logistikbranchen, hvor sagsbehandlerne blandt andre besøgte brancheorganisationen ITD, Padborg Transportcenter og tre transport- og logistikvirksomheder – herunder Ohl Logistics.

- Initiativet er konkret og målrettet sagsbehandlere på jobcentret, så de i fremtiden kan blive endnu dygtigere til målrettet og håndholdt at hjælpe borgerne i Aabenraa Kommune, siger formand for Arbejdsmarkedsudvalget i Aabenraa Kommune, Dorrit Knudsen, og fortsætter:

- At komme ud i erhvervslivet og få dialog mellem sagsbehandlere og virksomheder er til gavn for begge parter. Det at komme ud og opleve de fysiske rammer kan helt sikkert styrke det samarbejde, der allerede fungerer godt i dag.

Hos Padborg Transportcenter har direktør Jesper Schimann Hansen også set frem til besøget:

- Jeg er sikker på, at begge parter får noget ud af besøget. I Padborg Transportcenter har vi adskillige job- og uddannelsesmuligheder, og jeg tror, at vi får et endnu bedre samarbejde med jobcentret, når de har været på besøg, siger Jesper Schimann Hansen.

De branchespecifikke virksomhedsbesøg begyndte i september, hvor sundhedsbranchen blev besøgt. Her var sagsbehandlerne forbi SOSU-skolen, Hjemmeplejen, Plejehjemmet Lergården og Aabenraa Sygehus. I 2023 venter besøg i transport-, industri- og landbrugsbranchen.

Virksomhedsbesøgene er finansieret gennem puljemidler fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering og har et konsulentbureau tilknyttet.

Læs meget mere fra besøget – herunder interviews med Ohl Logistics og Aabenraa Kommune – i en kommende udgave af Transport Today.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187