23948sdkhjf

26-årige Joakim: Udstationering for LEMAN udvikler dig både professionelt og personligt

Joakim Bruun Nielsen er 26 år og opvokset på Sydsjælland. Siden gymnasietiden har han vidst, at han gerne ville være speditør. Han havde hørt positivt om udfordringerne og diversiteten i arbejdsopgaverne, og han syntes, at de personlige muligheder i speditionsbranchen virkede tiltrækkende.

Så da han var færdig med gymnasiet, gik han i gang med at finde ud af, hvor han kunne komme i lære som speditør:

”Jeg sendte en uopfordret ansøgning til fem forskellige speditionsvirksomheder, som var dem, jeg lige kendte. Det var ikke alle, der reagerede, men det gjorde LEMAN (og en konkurrent) heldigvis, og derefter var jeg i et forløb med de to virksomheder. Jeg valgte at satse på LEMAN, fordi det var den virksomhed, der virkede mest interesseret i mig og i at udvikle og udfordre mig og samtidig lod til at være dem, der kunne give mig de mest spændende muligheder – blandt andet for at komme til udlandet,” fortæller Joakim.

Planlagde udstationering under uddannelsen

Derefter tog Joakim hul på sine to år som speditørelev, som er en blanding af praktisk, ’rigtigt’ arbejde hos LEMAN og en mindre del løbende skolegang med speditørelever fra andre transport- og logistikvirksomheder. Og i foråret 2019 var Joakim færdiguddannet speditør.

”Allerede undervejs i min elevtid talte jeg med min chef om, at jeg godt kunne tænke mig at blive udstationeret i et par år eller tre. Det var LEMAN også meget indstillet på, og det er generelt min opfattelse, at LEMAN går meget op i, at nye speditører kommer rundt i verden og tilegner sig international viden og erfaring, som både den ansatte og virksomheden kan nyde godt af.”

Nødvendig hjælp og forberedelse

LEMAN og Joakim så fælles muligheder i en stilling på LEMAN’s New York-kontor, hvor arbejdsområdet ville blive luftfragt, og derfor rykkede Joakim i den sidste af sin elevtid til LEMAN’s pharma-afdeling, hvor de blandt andet arbejder med luftfragt, så han kunne tilegne sig de nødvendige kundskaber, inden han blev udsendt.

”Det betød, at jeg var godt rustet til at tage til New York og gå direkte i gang med arbejdet, og fra første dag følte jeg mig velkommen og som en del af vores hold derovre. Det hele gik ret let og enkelt, og min hustru og jeg overtog en lejlighed fra en tidligere LEMAN-udsendt, så man kan sige, at jeg fik al den nødvendige hjælp og forberedelse, jeg havde brug for. Og så vil jeg i øvrigt også takke alle mine amerikanske kolleger, som tog godt imod mig, og som fik mig til at løbe mig som en del af holdet fra dag ét.”

Tre gode og spændende år i New York

For Joakim Bruun Nielsen var det et stort plus i hele begyndelsen af hans karriere, at forløbet foregik så professionelt og veltilrettelagt, og han mener, at LEMAN generelt har et godt image i branchen, når det kommer til muligheder for udstationering:

”Hvis man er ambitiøs og har mod på at komme ud og suge erfaringer og læring til sig, så er LEMAN et rigtigt godt sted at være. Det pynter dels på CV’et, men det gør bestemt også hverdagen lettere, at man arbejder i et internationalt miljø, hvor det er logisk og oplagt at tænke udover landegrænser – både på egne og på andres vegne.”

Joakim havde efter eget udsagn tre gode og spændende år på LEMAN-kontoret i New York, og han nåede også at blive teamleder og få sit eget lille team, inden han planmæssigt rejste hjem til Danmark igen.

Udstationering er en uddannelses i sig selv

Nu er han tilbage på LEMAN’s hovedkontor i Greve og føler, at han har taget utroligt meget værdifuld læring med sig hjem, og det gør ham bedre i det daglige arbejde. Men udover det professionelle har udstationeringen i USA også uddannet ham personligt:

”Jeg føler mig langt mere moden, og det har udviklet mig meget at være udstationeret og prøve at bo og arbejde i udlandet. Man kan sige, at udstationeringen i sig selv har været en uddannelse for mig, som både har gavnet mig professionelt og personligt. Det at kunne ud og prøve at stå på egne ben – selvfølgelig med det professionelle netværk, man har omkring sig – er absolut anbefalelsesværdigt, og jeg vil råde alle unge speditører til at gribe ud efter den mulighed, hvis de føler, at det kunne være noget for dem,” fortæller Joakim og afslutter:

”Det er en styrke for LEMAN, at vores kolleger på den måde kan bringe erfaringer videre fra land til land. Lige nu er jeg glad for at være hjemme i Danmark og få lidt ro på og kunne reflektere, men på sigt kunne det sagtens tænkes, at jeg vil forsøge at blive udstationeret for LEMAN igen og på den måde bidrage til udviklingen af både mig selv og forretningen.”

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125