23948sdkhjf

Første skib med korn afsejler fra Odesa

Bulkcarrieren Razoni afsejlede som det første skib fra Odesa siden krigsudbruddet.

Efter mange ugers forhandlinger med Tyrkiet for bordenden kunne det første tørlastskib endeligt afsejle med en last korn fra Odesa i Ukraine.

Rusland har reelt blokeret for afskibningen af korn fra Ukraine siden invasionen i slutningen af februar i år.

Det har skabt frygt for en alvorlig sultkatastrofe, da Ukraine - og Rusland - eksporterer meget store mængder korn til lande verden over.

Det var bulkcarrieren Razoni på 29.292 tons dødvægt, der blev det første skib der sejler korn ud af Ukraine.

Skibets last skal til Libanon.

Bulkcarrieren Razoni har – som mere end 80 andre handelsskibe – været spærret inde i Ukrainske havnebyer siden den russiske invasion. Skibet vil sejle i konvoj til Istanbul, hvor lasten vil blive inspiceret i henhold til den aftale, der indgået mellem Ukraine og Rusland, der skal tillade, at eksporten af korn og andre landbrugsprodukter kan genoptages.

Rusland og Ukraine står for en stor andel af verdens eksport af hvede og andre kornprodukter. Derfor har krigen og blokaden af de ukrainske havne også skabt begrundet frygt for fødevareforsyningen i de mange lande, der er afhængige af import af korn.

Det skriver Splash247.

Usikkerhed

En række internationale iagttagere vurderer, at Ukraine og Rusland begge har hårdt brug for indtægterne fra korneksporten. Men de peger på en anden mulig forklaring på Ruslands underskrift på aftalen om at åbne for korneksporten.

Rusland har nemlig traditionelt tætte politiske og økonomiske bånd til en række lande, der er helt afhængig af kornimporten fra Rusland og Ukraine.

Hvis Ruslands blokade af de ukrainske havne genoptages, vil det kunne skade Ruslands indflydelse i blandt andet strategiske vigtige lande i Mellemøsten og Afrika.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125