23948sdkhjf

- Skru op for globale grønne ambitioner

Rederiernes formand, Jacob Meldgaard, bidrog til at lægge stor, international maritim konference fra land i København.

København er i disse dage omsider værtsby for den store internationale maritime konference World Maritime Technology Conference (WMTC), der lige nu finder sted i Tivoli Hotel & Congress Center til og med torsdag.

På grund af corona har der været usikkerhed omkring, i hvilket omfang det ville lykkes at kunne afholde arrangementet, der da også må undvære deltagere fra Kina på grund af landets nedlukning. Konferencen skulle da også have fundet sted i 2021.

Med i alt ti key note speakers og over 100 tekniske præsentationer baserer konferencens program sig på tre hovedsøjler: energiomstilling, bæredygtighed og digitalisering. Herudover dækkes den seneste teknologiudvikling i de mere traditionelle maritime discipliner inden for ingeniørarbejde og arkitektur.

Hurtig teknologiudvikling

Temaet på konferencen lyder ’Help set the green agenda for the years to come’, og arrangørerne omfavner således den altoverskyggende dagsorden om grøn omstilling og dekarboniseringen af – i dette tilfælde – skibsfarten.

Henrik O. Madsen, bestyrelsesformand for arrangørerne og tidligere direktør i DNV, bød velkommen.

- Konferencen finder sted i en tid med usædvanlige udfordringer for shippingindustrien. En udfordring om at træffe robuste beslutninger for fremtiden. Beslutninger om teknologiforandringer, men også om operationsmodeller og hvordan man kvalificerer mennesker i organisationerne til at operere fremtidens aktiver og organisation, og det hele skal foregå på en sikker og bæredygtig måde, sagde Henrik O. Madsen og fortsatte:

- Personligt tror jeg på, vi vil se mere teknologiudvikling i det næste årti, end vi samlet har set de seneste tre årtier. Da jeg var yngre, var meget teknologiudvikling et resultat af et behov fra virksomheder eller af sikkerhedshensyn udtrykt af operatører og shippingselskaber. Men nu er teknologiudvikling ligeligt drevet af forandringer i samfundets forventninger til den maritime industri. Samfundets forventninger kan forandre sig hurtigt, hvilket gør det besværligt at forberede sig til fremtiden med robust, langsigtet planlægning.

- Hæv overliggeren

Dagens første key note speaker var Jacob Meldgaard, bestyrelsesformand i brancheorganisationen Danske Rederier og administrerende direktør i rederiet Torm A/S.

Ifølge Meldgaard behøver vi ’alle ombord’, hvis man skal have succes med grøn omstilling af skibsfarten:

- Vi har behov for, at alle trækker i samme retning - rederier, udstyrsleverandører, myndighederne, alle. Jeg er ikke i tvivl om, at med det interessante program vil vi alle forlade konferencen og København med ny viden. Men jeg håber også med ny inspiration og nye ideer, vi kan arbejde videre med, sagde Jacob Meldgaard.

Han betonede især, at klimaet er et område, hvor der skal handles nu.

- Den seneste IPCC rapport viser med al tydelighed den enorme udfordring og behovet for at handle nu, hvis vi vil forhindre uoprettelig skade på planeten på grund af klimaforandringer. Global shipping skal også levere markante reduktioner i drivhusgasemissioner, så snart det praktisk er muligt. Jeg tror, alle kan forstå, at det kan være en udfordring at have 173 lande repræsenteret i IMO (den internationale maritime organisation, red.) til at blive enige om at øge ambitionerne til klimaregulering – også inden for shipping. Men selv om vi anerkender det faktum, at det er vanskeligt, vil jeg også sige det meget klart: vi skal gøre det. Vi er nødt til at hæve overliggeren – hellere i dag end i morgen, sagde Jacob Meldgaard.

Læs meget mere fra WMTC i næste udgave af Transport Today.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ekspresleverandør har vokseværk
Østjysk virksomhed leverer intern logistik til rumænsk møbelfabrik
Putin vil hjælpe Kina med arktiske handelsruter
DTL: Finanslovsforslag er historisk dyrt for transportsektoren
Usikre forsyningskæder: Fødevaregrossist dropper Kina
På fem uger skiftede Jysk hele IT-systemet på tre kæmpelagre

Send til en kollega

0.125