23948sdkhjf

Maersk måske på vej i retten

Kontroversielt forbud mod landlov til besætninger på dansk-flagede skibe kan ende i retten.

Da de første tilfælde af smittede med omicron-varianten af coroan ramte verden i slutningen af 2021, skabte det uro mange steder – også i forsyningskæderne.

Derfor forsøgte aktørerne i transport- og logistiksektoren ikke overraskende at tage forholdsregler, der for at sikre, at de kunne opretholde driften.

Containerrederiet Maersk indførte et meget kontroversielt forbud mod landlov til alle besætningsmedlemmer i forbindelse med havneanløb på alle dansk-flagede skibe.

I sidste måned advarede Søfartsstyrelsen ifølge Splash247 Maersk om, at forbuddet mod landlov ikke bare var i strid med danske regler på området. Forbuddet er efter Søfartsstyrelsens vurdering også i strid med reglerne i The Maritime Labour Convention.

Maersk slap altså med en advarsel og ingen bøder.

Men det er langt fra givet, at sagen ender her, selv om Maersk ophævede forbuddet i midten af marts.

Metal Maritime – der er medlem af International Transport Workers Federation – vil indbringe forbuddet for Arbejdsretten. Søgsmålet skal sikre kompensation til de medlemmer, der uretmæssigt er blevet ramt af forbuddet mod landlov.

- Søfartsstyrelsens konklusion er ganske klar, og den vil indgå i den fagretslige sag, vi har rejst overfor Maersk om brud på overenskomsterne, siger formand for Metal Maritime, Ole Philipsen i en kommentar på fagforeningens hjemmeside.

Globale udfordinger

Maersk er dog langt fra alene om at have forbudt landlov for søfarende i forbindelse med havneanløb. Det har været en udbredt praksis og senest i forbindelse med den omfattende nedlukning i Shanghai i Kina efter et ny Covid-19 udbrud, er søfarende kommet i klemme.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ikea-logistikchef: "Vi må ændre vores forsyningskæder"
Logistikvirksomhed skovler penge ind: “Vi kunne have vækstet endnu mere”
Ny sales manager til DKI Logistics
Kapitalindsprøjtning til Peak Systems
Milliard-opkøb booster transportvirksomhed i USA
Ekspresleverandør har vokseværk

Send til en kollega

0.188