23948sdkhjf

Ny ledelse til APM Terminals

Keith Svendsen afløser Morten Engelstoft ved roret hos APM Terminals.

APM Terminals nuværende COO, Keith Svendsen, afløser 1. juli terminaloperatørselskabets nuværende CEO Morten Engelstoft.

Det oplyser A.P. Møller – Mærsk i en pressemeddelelse.

Morten Engelstoft har selv valgt at gå på pension efter en 36 år lang og succesrig karriere i A.P. Møller - Mærsk.

Ny bestyrelsesformand

Samtidig vil Henriette Hallberg Thygesen tiltræde posten som ny bestyrelsesformand i APM Terminals. Henriette Hallberg Thygesen er i forvejen medlem af bestyrelsen i A.P. Møller – Mærsk.

Morten Engelstoft har, som CEO i APM Terminals gennem de sidste seks år, formået at navigere selskabet gennem et succesfuld turnaround. Derfor kan han også aflevere en forretning, der er inde i en positiv udvikling, og som leverer attraktive, stabile og høje fortjenester.

- Jeg har fuld tiltro til, at Henriette og Keith er det rette team til at udnytte det momentum, der er opbygget til at lede APM Terminals på den næste del af rejsen. Her er vores fokus fortsat på at realisere vores automatiseringsstrategi og gennemføre de trinvise forbedringer på produktiviteten på vores terminaler, siger Søren Skou, der er adm. direktør i A.P. Møller - Mærsk.

Han tilføjer:

- Jeg vil gerne takke Morten for hans ekstraordinære præstationer, engagement og lederskab gennem alle disse år. Han har spillet en afgørende rolle i den overordnede transformation af Mærsk, herunder styrkelsen af samarbejdet mellem Ocean og Terminals og ikke mindst ved at sikre den meget succesfulde turnaround af vores Terminals-forretning frem til de rekordstore resultater i 2021. Jeg har virkelig sat pris på at have Morten i vores direktion, og jeg har nydt vores partnerskab og tætte samarbejde, siger Søren Schou.

Robert M. Uggla, bestyrelsesformand i A.P. Møller – Mærsk udtaler i en kommentar:

- Jeg takker Morten for hans bidrag til vores koncern i mange forskellige roller gennem hans 36 år i Mærsk. Morten har været en af vores mest værdsatte ledere med en stærk sans for vores virksomhedsværdier og vores medarbejderes sikkerhed. Jeg har været så heldig at arbejde tæt sammen med Morten i min egen karriere og har haft enorm glæde af hans råd og indsigt. På vegne af bestyrelsen ser jeg frem til at arbejde sammen med Henriette og Keith for at fortsætte APM Terminals' lovende udvikling.

APM Terminals driver 75 havneterminaler fordelt på 40 lande.

Tid til familien

Morten Engelstoft blev adm. direktør for APM Terminals i 2016. Han kom fra en stilling som adm. direktør for APM Shipping Services og tidligere som COO i Maersk Line. Han blev udnævnt til medlem af direktionen i 2017.

- Nu ser jeg frem til at begynde et nyt kapitel i mit liv, hvor jeg vil bruge mere tid sammen med min familie. Jeg er enormt stolt over at have været med til at forme Mærsk gennem de sidste årtier. Vi har bygget et stærkt fundament for APM Terminals, og forretningen er i dag godt positioneret i branchen. Derfor er lederskiftet godt timet og Keith er en stærk afløser, siger Morten Engelstoft.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Mærsk trækker i førertrøjen med "målebånd" til grønne IT-indkøb
Slaget er slut: Folketinget vedtager kilometerafgift
Balkan-korridor skal bane vejen for førerløs godstransport
DHL hælder biofuel på Formel1-lastbiler
Kartoffel-gate: Mistanke om protestaktion på Storebæltsbroen
Scan Global udvider med opkøb og står styrket i Europa

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14