23948sdkhjf

Speditører får udsat håndhævelse af udstationeringsregler

Færdselsstyrelsen indfører tre måneders vejledende kontrolindsats.

Færdselsstyrelsen har meddelt, at de ny regler om udstationering af chauffører – der er en del af EU’s vejpakke – vil blive håndhævet vejledende i de første tre måneder.

De nye regler om udstationering træder i kraft 2. februar. Men de ganske komplekse og ifølge branchekilder svært forståelige regler vil først blive håndhævet fuldt ud fra starten af maj i år.

Færdselsstyrelsen indfører nemlig en såkaldt vejledningsperiode, hvor der ganske vist vil blive gennemført kontroller ude på vejene. Men bødeblokken bliver i baglommen i de første tre måneder.

Vejledningsperioden skal give såvel myndigheder som erhverv tid til at finde ud af, hvordan de skal håndtere udstationeringsreglerne inden myndighederne begynder at udskrive bøder for at overtræde reglerne.

Danske Speditører henvendte sig i sidste uge til transportminister Benny Engelbrecht og gjorde opmærksom på, at danske myndigheder endnu ikke havde udsendt en endelig vejledning om udstationeringsreglerne, selv om de nye regler træder i kraft 2. februar.

Danske Speditører foreslog her netop, at der indføres en vejledningsperiode. Den opfordring har Færdselsstyrelsen fulgt.

I et brev til Danske Speditører skriver færdselsstyrelsen:

”…I forbindelse hermed forslås det at vejledningsperioden skal gælde for udstationeringer af førere i Danmark i perioden 2. februar til og med den 30. april 2022.

I praksis vil det betyde at udenlandske virksomheder, der udstationerer sine fører i Danmark i ovenstående periode, ikke vil blive pålagt straf for overtrædelse af registreringspligten såvel som kravet om aflønning efter dansk minimumstimesats, men i stedet blive vejledt i det kommende regelsæt. Det bemærkes at såfremt det kan konstateres at en udenlandsk virksomhed gentagende gange overtræder reglerne under vejledningsperioden, vil Færdselsstyrelsen reagere med sanktioner i overensstemmelse med reglerne…. ”

Danske Speditører beskriver Færdselsstyrelsens beslutning om en vejledningsperiode som ”god stil."

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Rekordregnskab: Schenker redder Deutsche Bahn
Enorme isflager udfordrer forsyningskæderne i Sydgrønland
Spotrater dykker igen
Mærsk køber logistikvirksomhed i Sydafrika
"Priserne stiger i alle led af forsyningskæden"
Langsigtede containerrater under pres

Send til en kollega

0.256