23948sdkhjf

MSC vil købe Bolloré Logistics Africa

Den schweiziske rederikæmpe byder 42 milliarder kroner for Bolloré Logistics Africa.

Containerrederierne har som bekendt haft et voldsomt lukrativt 2021. Det gælder også schweiziske Mediterranean Shipping Company (MSC), der nu har budt 5,7 milliarder euro eller godt 42 milliarder kroner for selskabet Bolloré Lotistics Africa.

Det skriver Finans.dk med Bolloré Group som kilde.

Containerrederierne har tjent svimlende summer i det forløbne år, hvor kombinationen af høj efterspørgsel og mangel på kapacitet har mangedoblet containerraterne på spotmarkedet. Det har resulteret i en kraftigt forbedret likviditet i rederierne, der som nu MSC og Maersk har investeret i logistikselskaber.

Analyse

Investeringslysten skyldes i høj grad ønsket om at få håndtag i logistik-delen af forsyningskæderne, hvor containerrederierne i flere perioder i de sidste par årtier – har sejlet med store milliardunderskud, fordi logistikudbydere har været i stand til at udnytte en overkapacitet på markedet for containertransport.

Men det er langt fra givet, at containerrederiernes investeringer i logistik-selskaber bliver en succes. Maersk har eksempelvis haft blandede erfaringer – for at sige det mildt – med logistikaktiviteterne i Maersk Logistics, der senere blev til Damco efter et opkøb i Holland.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156