Kompleks projektlast til Indonesien
Projektspeditøren Deugro har leveret omkring 80.000 ton cargo til en 1.760 megawatt gasturbinekraftværksprojekt i Indonesien.
Deugro blev kontraheret af General Electric til at udføre det komplekse projekt inden for en periode på 12 måneder. Komponenter skulle flyttes fra forskellige steder i Asien, Europa og USA til byggepladsen i Jakarta, Java i Indonesien.
Lasten omfattede to 438 metriske ton gasturbiner 9HA .02-enheder, to 460 metriske-ton generatorstator (GEN STAT) -enheder og 52 varmegenvindingsdampgeneratorer (HRSG'er) med en længde på 30 meter og vægte på op til 240 tons. Deugro udførte projektet i samarbejde med Dteq - et selskab i Deugro-gruppen med fokus på komplekse transporttekniske tjenester.
Projektets udfordringer omfattede begrænsninger på stedets anløbsbro i West Cilamaya, Java, som kun tillod én pram at ligge ad gangen, og vejen fra havnen til byggepladsen, der førte gennem flere pladsbegrænsede landsbyer. Endvidere måtte der overvejes pladsbegrænsninger for HRSG-modulopbevaring ved havnen i Tanjung Priok, Jakarta og en begrænset mulighed for at overføre gasturbine- og gasturbinegeneratorer. Den største udfordring ved at overholde projektets tidsplan var at levere lasten sikkert og til tiden i forskellige sæsoner med konstant skiftende vejrforhold. Det siger Daniel Wolfenstetter, assisterende landechef, PT Deugro Indonesia:
- Vores løsning var at have et stærkt transportkoncept, der blev udviklet sammen med Dteq såvel som lokale eksperter, idet man overvejede mulige begrænsninger fra starten og hjalp os under udførelsesfasen med at tillade sikker transport hele tiden, siger Daniel Wolfenstetter.
Baseret på en ruteundersøgelse beregnede Deugro Jakarta de maksimale transportdimensioner og vægt for vejgodset og identificerede de enheder, der ikke kunne leveres ad vej, men skulle transporteres med pram.
- Den overdimensionerede og tunge liftlast (OSHL) blev afladet direkte fra skibet til prammene ved havnen i Tanjung Priok. Dette førte til massive omkostnings- og tidsbesparelser samt risikoreduktion, da dobbelthåndtering, opbevaring i havnen og genindlæsning på pramme blev undgået, siger Hagen Hennig, regional chef for Transport Engineering APAC, Dteq, Tyskland.