23948sdkhjf

Derfor er det smart at lease en bil til din virksomhed

En bil er for rigtig mange en uundværlig del af deres hverdag og ikke mindst deres arbejdsdag. Faktisk vil rigtig mange sige, at de ikke kunne fuldføre deres job uden en bil. Dette gælder særligt for selvstændige virksomhedsejere. Spørgsmålet er naturligvis, hvordan det er bedst at anskaffe sig en bil, og her er svaret via leasing.

Leasing vs. køb

Valget vil altid stå mellem at købe en bil eller lease en bil, hvis man har brug for et transportmiddel. Grundlæggende og i grove træk er forskellen, hvorvidt du ønsker at eje bilen eller låne den af nogen. Begge er en mulighed for dig og din virksomhed, men fordelen ved leasing er dog større, da du slipper for et lån.

Du kan sagtens gå i banken at bede om et lån til en eller flere nye biler til din virksomhed, men det lån vil måske komme i vejen senere. Det kan være, hvis du senere har brug for at lån til nyt værktøj, udstyr eller noget helt tredje, som er nødvendigt for at udvide og udvikle på din virksomhed.

Lånet kan altså spænde ben for dig senere, hvis du vælger at tage det. Ved en leasingaftale vil du altså slippe for at skulle tage et stort lån i banken, og dermed kan du forhåbentlig lettere optage lån på andet nødvendigt i fremtiden.

Udnyt din kapital fremfor at bruge den

Da du samtidig slipper for at skulle optage et lån, så slipper du naturligvis også for at sætte en stor del af din virksomheds kapital i en bil. En bil er naturligvis ikke en investering af penge, og du kan derfor også vinke farvel til den forudbetaling til lånet, som du skal betale.

Forudbetalingen og omkostninger ved en erhvervsleasing er derimod væsentligt mindre, og du kan derfor investere dine penge i din virksomhed fremfor i en bil. Det vil forhåbentlig gavne dig mere, da de penge sandsynligvis er med til at bringe dig en større indkomst.

Hvis du eksempel leaser en VW transporter, så vil din virksomhed altså i højere grad kunne bruge den hårdt tjente kapital på at investere i fremtiden. Den eneste fordel ved et køb af en bil eller varevogn vil altså være, at du ejer bilen. Biler er som sagt ingen investering, da de f hurtigt mister værdi, så vil de fleste nok vælge at lease en bil og bruge deres penge mere målrettet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Rekordregnskab: Schenker redder Deutsche Bahn
Enorme isflager udfordrer forsyningskæderne i Sydgrønland
Spotrater dykker igen
Mærsk køber logistikvirksomhed i Sydafrika
"Priserne stiger i alle led af forsyningskæden"
Langsigtede containerrater under pres

Send til en kollega

0.109