23948sdkhjf

Minister urokkelig på Egholm-linjeføring

Trods protester fra støttepartier fastholder regeringen, at 3. limfjordsforbindelse skal gå over øen Egholm.

Onsdag aften frigav Transportministeriet løbende nogle af elementerne fra regeringens oplæg til en infrastrukturplan frem til 2035 ’Danmark fremad’, som blev endeligt og fuldt offentliggjort torsdag ved middagstid.

Blandt lunserne til udvalgte dele af pressen onsdag var nyheden om, at der lægges op til etableringen af en tredje limfjordsforbindelse og at der er truffet beslutning om den vestlige linjeføring over øen Egholm i Limfjorden. Netop denne rute har skabt stor debat i Nordjylland, da lokale mener, en sådan linjeføring vil gøre skade på naturen og medføre støjgener.

Partilederne fra støttepartierne SF og Enhedslisten, Pia Olsen Dyhr og Mai Villadsen, var da heller ikke sene til at protestere over nyheden ved til pressen at fortælle, at en linjeføring over Egholm bliver uden deres underskrifter.

- Det er ét af de få steder, hvor vi har et økologisk landbrug i Danmark. Det er helt unik natur. Det skal selvfølgelig ikke smadres af en motorvej, siger Pia Olsen Dyhr til DR.

Egholm ligger fast

Men der rokkes ikke ved linjeføringen – til trods for protesterne fra støttepartierne. Det siger transportminister Benny Engelbrecht til Transport Tidende:

- Man aftalte i 2014, at det var en linjeføring over Egholm, man ville arbejde videre med, og vi står naturligvis på mål for indgåede aftaler på transportområdet, siger Benny Engelbrecht.

Transportministeren tilføjer, at det ville være respektløst over for de berørte lokale borgere, hvis der vakles fra politisk side.

- Det handler også om, at der er en række borgere, der dengang blev sat fri, fordi de fik at vide, at vi ikke kommer til at benytte en alternativ korridor. Dermed kunne de ånde lettet op og vide, at de ville ikke blive berørt. Omvendt var der borgere, der fik at vide, at linjeføringen ville gå deres vej og at de måtte eksproprieres. Der er også omkring ti borgere, der er blevet forhåndseksproprieret, og det ville jo være at negligere de mange borgere, som dels er berørt og dels er gået fri, hvis vi så stort på en bred politisk aftale. Jeg respekterer for meget borgerne til, at jeg synes, vi skal lave om på den slags beslutninger, når de nu en gang er truffet. Men den klare melding er, at nu kan man regne med, at det er dét, der arbejdes efter, siger han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125