23948sdkhjf

Kuehne + Nagel navigerede uden om krisen

Koncernen undveg de værste isbjerge og præsentere rekordresultat i kriseåret 2020.

Den schweiziske logistikkoncern Kuehne + Nagel har med succes navigeret selskabet gennem det værste farvand i nyere tid – corona-kriseåret 2020.

Særligt drev lægemidler og e-handel væksten i foregående år, der desuden bød på rekordresultat og en færdiggørelse af restruktureringen af kontraktlogistik-forretningen.

For K + N var året 2020 præget af et svagt første og et stærkt andet semester. Selskabet opnåede et bemærkelsesværdigt godt resultat i et miljø præget af krise, driftsresultatet lå over det foregående år, og den samlede nettoindtjening faldt kun en smule sammenlignet med 2019.

Nettoomsætning lød for hele 2020 på 20,4 mia.  schweizerfranc (CHF), hvilket var et fald mod 2019 på grund af lavere volumener i første halvdel af 2020. EBIT steg med en procent til 1,1 mia. CHF.

Detlef Trefzger, administrerende direktør i Kuehne + Nagel International AG:

- Sidste år beviste vi, hvad der gør Kuehne + Nagel succesrig: inden for en meget kort periode tilpassede vi os det ustabile markedsmiljø. Vi vandt nye forretninger og kunne samtidig positionere os som en pålidelig og ansvarlig partner for vores kunder og leverandører, siger Detlef Trefzger.

Fordelt på forretningsben formåede selskabets søtransport at præstere en containervolumen på 4,5 mio. TEU og en omsætning på 7,1 mia. CHF.

Luftfragtafdelingen var præget af høje rater. Volumenerne faldt med 12,8 procent, men det til trods steg nettoomsætningen med 11,6 procent til 5,2 mia. CHF og EBIT steg 53,5 procent til 505 mio. CHF.

Joerg Wolle, bestyrelsesformand i Kuehne + Nagel International AG:

- Vi var i stand til at afslutte året 2020 med et rekorddriftsresultat - dette viser styrken og modstandsdygtigheden i vores virksomhed. Kuehne + Nagel står for iværksættervision, dynamik og et stærkt motiveret team, der er fuldt engageret i at betjene vores kunder og forretningspartnere. Med den vellykkede gennemførelse af omstruktureringen af Contract Logistics er vi nu ideelt udstyret til fortsat positiv udvikling. I betragtning af, at Asien er verdens hurtigst voksende økonomiske region, er meddelelsen om overtagelsen af Apex Logistics i februar 2021 en vigtig milepæl. Bestyrelsen ser med tillid frem til året 2021, siger Joerg Wolle.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141