23948sdkhjf

Flere kvinder i Stena Line-ledelse

Stena Line sigter mod at blive det mest mangfoldige rederi i verden – vil fordoble antallet af kvinder i ledelsen inden 2023.

Det svenske færgerederi har øget antallet af kvindelige chefer, som det ansætter med imponerende 42 procent på kun 5 år. Men rederiet er endnu ikke i mål – inden udgangen af 2022 skal kvinder udgøre 30 procent af ledelsen i rederiet.

Kvinder fylder fortsat ganske lidt ude på de syv verdenshave. Kun knap to procent af de 1,2 millioner søfarende globalt er kvinder. Det er baggrunden for, at færgeselskabet Stena Line i en årrække har arbejdet med at udfordre billedet af søfarten som et mandsdomineret erhverv og ændre på den skæve kønsfordeling.

et for at udfordre og ændre det.

Ved at arbejde hårdt for at tackle kønsforskellene har virksomheden på kun fem år øget antallet af kvindelige ledere til en ud af fem, som den har ansat (svarende til 20 pct. af alle ledere) - en stigning på 42 pct.

På alle niveauer

Men som nævnt ovenfor er rederiets mål endnu højere. Det er hensigten, at andelen af kvinder i lederfunktioner inden udgangen af 2022 skal op på 30 procent – vel og mærke på alle niveauer. Det gælder fra færger og havne til ledelsesteams og vigtigst af alt på bestyrelsesniveau.

Det skriver redriet i en pressemeddelelse.

-Vi er nødt til at sikre, at vi kan tiltrække, rekruttere og beholde de bedste talenter ved aktivt at rekruttere fra alle køn til alle stillinger. Ligestilling giver os mere kompetence at vælge imellem i en verden, hvor virksomheder konkurrerer om talent. Forskning viser, at når virksomheder er mere lige, er de også mere kreative og innovative og tjener flere penge, siger Margareta Jensen Dickson, Group Head of People, Stena Line.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156