23948sdkhjf

Maersk dropper CMP til fordel for Kalundborg

APM Terminals opretter containerterminal på Kalundborg Havn.

A.P. Møller - Mærsk annoncerede mandag en helt ny aftale med Kalundborg Havn. Som Transport Tidende kunne annoncere i går mandag med Kalundborg Havn som kilde, betyder aftalen, at APM Terminal etablerer containerterminaldrift på Kalundborg Havns Ny Vesthavn. Mærsk vil selv anløbe containerterminalen med feederskib to gange ugentligt.

Aftalen betyder, at Mærsk indstiller anløbene til Copenhagen Malmö Ports containerterminal i Nordhavnen i København – tæt på Københavns centrum fra marts 2021.

Aftalen mellem A.P. Moller - Maersk og APM Terminals dækker to ugentlige feeder-anløb med rotation Bremerhaven (DEBRV), Hallstahammer (SEHAL), Helsingborg (SEHEL), Kalundborg (DKKLD), Aarhus (DKAAR), Fredericia (DKFRC) og tilbage til Bremerhaven (DEBRV).

Det svarer ifølge A.P. Møller – Mærsk til, at cirka 30 pct. af containervolumenerne til og fra Sjælland fremover vil gå via Kalundborg.

Til gengæld bliver Kalundborg Havns position på de globale forsyningslinjer styrket, da fragtmængder med forbindelser mellem Nordeuropa og Asien i form af AE5-netværket, fremover flyttes via Århus.

Kalundborg er en havn under hurtig udvikling, der tiltrækker betydelige investeringer - nu også med APM Terminals som operatør ser vi en stor synergi ved at flytte vores forretning til Kalundborg. Kalundborg er også godt placeret for at imødekomme vores vækstambitioner på Sjælland og for at styre vores nuværende kundebase bedre og mere bæredygtigt.

Stig Kirkegaard, landechef for Danmark for A.P.Moller – Mærsk udtaler:

- APM Terminals har indgået aftale med Kalundborg Havn om at etablere terminaloperationer i området Ny Vesthavn med virkning fra marts 2021. Det nye område er etableret af Kalundborg Havn med en vanddybde på 15 m og fuldt brolagt med den nødvendige infrastruktur til at starte driften. APM Terminals vil øge tilstedeværelsen, så personale og udstyr vil være på plads til at starte driften og servicekunder i marts, siger Stig Kirkegaard

- Vi er stolte over, at A.P.Møller - Mærsk som vores første kunde efterfølgende har valgt APM Terminals i Kalundborg til at tjene som deres vigtigste logistiske punkt i den østlige del af Danmark. Med Kalundborg ser vi en mulighed for at give kunderne en god service og et effektivt og konkurrencedygtigt produkt på en stærk placering, der er godt forbundet, tilgængelig og tættere på industrien og kunder i havnen, siger Dennis Olesen, der er adm. direktør for APM Terminals nordiske afdeling.

Aftalen træder i kraft den 1. marts 2021.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109