23948sdkhjf

Gør din bolig klar til du hjemvender fra en lang transport

For dig, der arbejder inden transport og spedition, er det at komme hjem igen efter lang tid på vejen eller havet, noget helt særligt. Det er ikke altid det er så rart at komme hjem til en masse ting, der i princippet skal fixes, når man endelig har tid til at koble lidt af. Derfor kan det være en god ide at fixe forefaldende opgaver, allerede inden du tager ud på en længere tur. Her kan du læse lidt mere om hvorfor, og hvordan du nemt kan få styr på det hele.

Gør grundigt rent

Noget af det første du kan gøre, for at gøre din bolig helt klar til du kommer hjem fra en lang transport, er at gøre grundigt rent. Det er nemlig sådan, at når vi har været væk et stykke tid, så sr vi vores bolig i et helt nyt lys, og vi får øje på detaljer, gode som dårlige, som vi måske ikke havde lagt mærke til før. Dette kalder man at blive ‘husblind’, når man ikke kan se, alt det støv der ligger i krogene eller ikke kan se, at noget er i stykker, fordi man er blevet så vant til at kigge på det.

For at undgå en kedelig overraskelse, når man en gang kommer hjem, så kan man derfor gøre boligen så fin som mulig, inden man tager afsted. Det kan for eksempel være gennem at støvsuge grundigt, og måske også gøre nogle ting, som man normalt set kun gør ved hovedrengøring. Sæt en dag af til at polere vinduer og vaske gulve, så du kommer hjem til den rene, dejlige følelse også på den anden side.

Det er også en god ide at lufte godt ud, inden du tager afsted, så føles det måske ikke så indelukket, når man kommer ind. Det er rart at komme hjem til en frisk bolig, og ikke en, hvor der står opvask på bænken og forefaldet vedligeholds- og rengøringsarbejde, der skal laves, inden man kan slappe godt af. Når du har lavet det hele på forhånd, og måske også husket at lægge noget god (og holdbart) i køleskabet til dig selv, så kan du slappe af med det samme.

 

Lav alle de små reparationer

Det er også en god ide at lave alle de der små reparationer, der ligger og ulmer, inden du tager afsted. Det kan for eksempel være at fixe alle hængsler, der har været i stykker i lang tid. Det kan også være sådan noget som at friske op lidt maling, på den plet du har skullet stirre på i evigheder. Det behøver slet ikke være voldsomme opgaver, det kan være så nemt som at skifte lyspærer eller hænge en ny lampe op. Det kan også være sådan noget som at skifte alle karklude ud, og sørge for at alle håndklæder er rene. Ikke mindst, kan man også skifte sengetøj og gøre sengen klar, ligesom på et hotel, så bliver det ekstra rart, når man kommer hjem.

 

Har du det rigtige udstyr?

Når man skal fixe små vedligeholdsting i sin bolig, så er det vigtigt at sørge for, at man har det helt rigtige udstyr. Det kan være en god ide at investere i en del smart grundudstyr, så du er klar for alle former for reparationer, der måtte dukke op. Det kan være store værktøjer som søjleboremaskiner, eller små ting som et smart sæt med skruetrækkere.

Det vigtigste er at man er godt forberedt, så bliver der heller ikke så meget styr omkring at skulle lave de reparationer, der er.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093