23948sdkhjf

Norvik Port nu helt åben

Alle dele af Stokholms nye erhvervshavn havn i Norvik er nu taget i brug.

Stockholm Norvik Port er nu fuldt operationel. Dermed har hele regionen omkring den hastigt voksende svenske hovedstad fået væsentligt mere kapacitet på søvejen ind og ud af området.

Det skriver havnen i en pressemeddelelse.

Den helt nye containerterminal blev taget i brug i maj og nu er ro-ro-terminalen også fuldt operationel. Dermed er det lykkedes af få den helt nye erhvervshavn klar på trods af corona-pandemien.

Med sin enestående beliggenhed i Østersøen samt korte indfartsveje er havnen et transportknudepunkt i det, der er Sveriges langt største forbrugerområde, Stockholm-regionen.

- Nu hvor Stockholm Norvik Havn endelig er færdig, kan vi tilbyde væsentligt større kapacitet og dermed bedre muligheder for vores kunders vækstmuligheder. Vi kan også tilbyde vores kunder forbedret service i form af øgede muligheder for at opbevare og overføre gods – tilmed på en mere miljøvenlig vis, forklarer Johan Wallén, der er CO i Stockholms Havne.

Grønt alternativ til veje

Den nye erhvervshavn sikrer øget kapacitet til flere og større skibe. Flere varer kan derfor transporteres direkte til Stockholm-regionen, der tegner sig for halvdelen af Sveriges forbrug.

Samtidig forventer havnen, at importen af varer i stigende omfang vil tage søvejen – hvilket vil mindske presset på den øvrige infrastruktur i form af veje og jernbaner.

Hvis importerede varer ankommer direkte til Stockholm-regionen med skib i stedet for at ankomme til havne i det sydlige Sverige, lindres overbelastning på de travle veje og jernbaner.

- Det er virkelig fantastisk, at vi trods disse vanskelige tider har været i stand til at åbne en havn til tiden og inden for budgettet. Stockholm Norvik Port tilbyder moderne, bæredygtige logistikløsninger både nu og for fremtiden, siger Thomas Andersson, administrerende direktør i Ports of Stockholm.

Opførelsen af Stockholm Norvik Havn startede i 2016, og på trods af sin størrelse og kompleksitet blev anlægget af den nye havn afsluttet efter plan og budget. Mere end 200 entreprenører har været involveret i projektet. Havnen er bygget til at være et sikkert, effektivt og gunstigt miljømæssigt valg samt til at imødekomme fremtidens krav. Hele havnen kostede SEK 3,8 mia.

50 kilometer syd for Stockholm

Stockholm Norvik Havn dækker 44 hektar og ligger 50 km syd for Stockholm. Havnen består af to dele. En del af havnen er containerterminalen, der erstatter CTF containerterminalen i Frihamnen Port. Containerterminalen drives af Hutchison Ports, en af verdens største containerterminaloperatører, med 52 havne i 27 lande.

Den anden del af havnen er en RoRo terminal til rullende gods, der drives af Stockholms havne.

Stockholm Norvik Havn fakta

44 hektar

1325 meter kaj

16,5 meter dybt - nok til at håndtere de største skibe, der er i stand til at operere i Østersøen

ITS - Intelligent transportsystem

4000 kvadratmeter omladningslager

Jernbane tilsluttet det nationale jernbanetransportnetværk

Effektive intermodale transportforbindelser til hele Sverige

Fem minutter fra motorvejen, perifer til Stockholms centrumstrafik

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156