23948sdkhjf

Luftfragten kæmper sig tilbage

Efterspørgslen er tilbage på normalen ved udgangen af året, spår IATA.

I september faldt den globale efterspørgsel på luftfragt med 8 procent sammenlignet med samme måned 2019. Det er dog en klar forbedring fra nedgangen på 12,1 procent i august.

Det skriver den internationale luftfartsorganisation IATA, der mener at have indikationer på, at efterspørgslen vil vende tilbage til normalen i forbindelse med højsæsonen i slutningen af året.

Den store udfordring er fortsat manglen på kapacitet, der i årets niende måned var faldet med en fjerdedel.

- Luftfragtvolumenerne er faldet i forhold til 2019, men det er en verden til forskel fra de ekstreme besværligheder, der er i passagertrafikken. Inden for luftfragt har man stadig 92 procent forretning tilbage, hvor 90 procent af den internationale passagertrafik er forsvundet. Indikationer tyder på, at efterspørgslen på luftfragt vil genvinde kræfterne til højsæsonen i slutningen af året. Nordamerikanske og afrikanske luftfragtselskaber melder allerede nu om stigning i efterspørgslen i forhold til 2019. Udfordringen er fortsat kapacitet. Når flyselskaber justerer tidsplanerne i forhold til den faldende passagertrafik som følge af Covid-19, tabes værdifuld belly kapacitet, når der er allermest behov for den, siger Alexandre de Juniac, administrerende direktør i IATA.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nye beregninger: Endnu en bombe sprænger under mærsk-motorvejen
Mens transportsektoren skriger på arbejdskraft: Bøvl med køreprøver skaber flaskehals
TikTok saver i modebranchens lange forsyningskæder
Panamakanalen i alarmberedskab: Skibstrafikken truet af tørke
Hurtigere i gang med ny lagerautomat fra Knapp
Politikere frygter at Femern-forbindelsen bliver mest for lastbiler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109