23948sdkhjf

Amazon køber 1800 eldrevne pakkebiler til Europa

E-handelsgigaten har bestilt 1800 eVigo og eSprinter varebiler hos Mercedes.

Flere store bilproducenter i Europa har haft el-drevne distributionsbiler på programmet i adskillige år. Men kundeinteressen har været moderat for at sige det mildt. Men det er måske ved at ændre sig for alvor.

E-handelsgigaten Amazon - der er i gang med at udvide forretningen i Europa - vil være grønnere. Derfor har det amerikanske selskab nu bestilt 1800 el-drevne varebiler hos Mercedes. 

Ordren er fordelt på 600 Mercedes eVito-varebiler og 1200 af den større eSprinter varebil.’

Det fremgår af pressemeddelelser fra Amazon og Daimler.

Selv om Amazon nu er på vej ind på markedet i Skandinavien, så er er aktuelt ingen el-drevne Amazon-distributionsbiler på vej Sverige eller andre lande i Skandinavien.

500 af de nye el-drevne varebiler vil blive leveret til Amazon i Storbritannien, mens resten bliver leveret til Amazon i Tyskland. De første biler vil blive leveret inden udgangen af 2020.

Selv om ordren er den hidtil største enkelt-ordre på el-drevne varebiler hos Daimler til dato, så blegner den ved sidsen af den ordre på 100.000 el-drevne varebiler som Amazon har bestilt hos Rivian Automotive i USA. 

Her høre det med til historien, at Amazon selv har investeret i start-up selskabet Rivian Automotive.

Grøn trend

Amazon har som erklæret mål, at selskabet skal være CO2-neutral i 2040. 

Amazon er ikke den eneste store aktør inden for pakke- og ekspres-distribution, der satser seriøst på el-drevne køretøjer. UPS kunne i starten af 2020 annoncere, at selskabet havde bestilt 10.000 el-drevne varebiler hos deb producenten Arrival Ltd.

Dermed ser det ud til, at el-drevne varebiler står på tærsklen til en kommerciel succes - i hvert fald i Europa og Nordamerika.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125