23948sdkhjf

CPH fyrer hver fjerde medarbejder

650 fuldtidsstillinger i Københavns Lufthavn nedlægges som konsekvens af coronakrisen.

Hver fjerde medarbejder i Københavns Lufthavn (CPH) kan snart vente at se sin stilling nedlagt som følge af konsekvenserne af coronapandemien.

Det skriver lufthavnen i en skriftlig meddelelse onsdag formiddag.

650 fuldtidsstillinger ud af virksomhedens i alt cirka 2.600 påtænkes i den nærmeste tid nedlagt for at sikre lufthavnens langsigtede konkurrenceevne.

Trist beslutning

Administrerende direktør Thomas Woldbye kalder beslutningen for den mest triste i sine ni år i lufthavnen - men også nødvendig for at fremtidssikre lufthavnens økonomi og drift.

- Det er meget trist, at vi nu skal være færre medarbejdere i CPH. Vi har haft som mål at sikre så meget aktivitet og så mange arbejdspladser som muligt i lufthavnen igennem krisen. Her har de hjælpepakker, som Folketinget har vedtaget, gjort en stor forskel for os. Især den seneste forlængelse af lønkompensationsordningen har givet os større viden om fremtidens rejsemønstre. Og med den kan vi undgå at afskedige så mange, som vi ellers havde været nødt til, hvis ordningen ikke havde været der. Men med udviklingen i flytrafikken, må vi ulykkeligvis erkende, at det ikke er muligt for os at fastholde det samme antal medarbejdere som før coronakrisen, siger Thomas Woldbye. Han peger på, at CPH forudser en længere periode med meget færre passagerer.

- Alle tal og fremskrivninger viser, at flytrafikken ikke ser ud til at komme tilbage på samme niveau i overskuelig fremtid. Mange vurderer, at luftfarten først vil være normaliseret et sted mellem 2022 og 2024. Derfor indleder vi nu drøftelser med lufthavnens tillidsfolk om, hvordan vi bedst muligt kan tilpasse lufthavnens arbejdsstyrke til den virkelighed, vi står over for, siger Thomas Woldbye.

Lavere aktivitet fremover

Hvis stillingerne som påtænkt bliver nedlagt, vil det bidrage til at reducere lufthavnens årlige driftsomkostninger med cirka 325 mio. kr. Dog forventes effekten på 2020-resultatet at være meget begrænset grundet de eksisterende opsigelsesvarsler.

- Vi skal indrette os til en periode med lavere aktivitet, så vi som lufthavn fortsat kan være et konkurrencedygtigt og attraktivt knudepunkt i Nordeuropa. Vi skal kunne fastholde og tiltrække flyruter til gavn for væksten og beskæftigelsen i Danmark, ligesom det er helt afgørende, at vi kan fastholde vores arbejde med og høje ambitioner om at bidrage til den nødvendige grønne omstilling af dansk luftfart, siger Thomas Woldbye.

CPH’s Hovedsamarbejdsudvalg orienteres i dag onsdag om situationen og beslutningen, herunder at der også skal justeres i en række lokalaftaler, der derfor påtænkes opsagt.

HR-direktør Kirstine Bergenholtz vil sammen med øvrige ledelsesrepræsentanter fra CPH over de kommende uger forhandle med tillidsrepræsentanter om, hvordan besparelserne og afskedigelserne skal udmøntes. Der vil i den forbindelse også blive set på, hvordan man kan gøre brug af forskellige afbødeforanstaltninger som eksempelvis efteruddannelse og opkvalificering.

- Vi vil gøre vores yderste for, at processen omkring opsigelserne bliver så ordentlig som muligt og prøve at hjælpe opsagte kolleger videre til deres næste job. Derfor samarbejder vi med vores tillidsfolk, såvel som det nyetablerede jobcenter i lufthavnen og fagforeningerne om at finde gode løsninger for de berørte, siger HR-direktør Kirstine Bergenholtz.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Mærsk trækker i førertrøjen med "målebånd" til grønne IT-indkøb
Slaget er slut: Folketinget vedtager kilometerafgift
Balkan-korridor skal bane vejen for førerløs godstransport
DHL hælder biofuel på Formel1-lastbiler
Kartoffel-gate: Mistanke om protestaktion på Storebæltsbroen
Scan Global udvider med opkøb og står styrket i Europa

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094