23948sdkhjf

EU: Grøn eurovignet

NLA: Tysk transportminister vil bruge eurovignetordningen til at fremme CO-neutral vejgodstransport.

Europaparlamentets udvalg for transport og turisme (TRAN) mødte 13. juli den tyske transportminister Andreas Scheuer for at drøfte prioriteringerne for det tyske EU-formandskab. 

Andreas Scheuer fremhævede på mødet behovet for at se på transport og systemiske løsninger i et europæisk perspektiv i forhold til den kommende reduktion af CO2-udledningen fra transportsektoren. 

Det skriver Nordic Logistics Association (NLA) i sin ugenlige pressebriefing fra Bruxelles.

Andreas Scheuer sagde på mødet, at han ønsker at øge anstrengelser i forhandlingerne om Eurovignette-direktivet med henblik på at nå til en aftale i Rådet om, ”de bedste incitamenter er forureneren betaler-princippet”.

- Selvfølgelig skal vi overveje alternative brændstoffer og andre klimavenlige tiltag, sagde Scheuer, der samtidig fremhævede at netop afgifter vil blive et vigtigt værktøj i den grønne omstilling af transportsektoren.

Her bruge Andreas Scheuer den tyske lastbil-maut som et eksempel.

- Kilometerafgiften på lastbiler afhænger af, hvor meget køretøjet forurener - det vil sige, at køretøjer med elektrisk drivlinje slet ikke betaler vejafgift. Det vil jeg implementere i Eurovignetten, sagde transportministeren.

Han talte for, at alle køretøjer i fremtiden vil blive beskattet i forhold til deres CO-aftryk.

EU’s medlemsstater skal drøfte Eurovignette-direktivet på et ministermøde den 28. september, og det forventes, at det tyske EU-formandskab her vil forberede fundamentet for et muligt kompromis på forhånd. Hvis Rådet formår at nå en fælles holdning, er det næste skridt at indlede trilogforhandlingerne med Europa-Parlamentet.

Mobilitetspakken

Under TRAN-udvalgsmødet rejste den svenske socialdemokratiske MEP Johan Danielsson (S&D) arbejdsvilkår i transportsektoren og betydningen af håndhævelse af mobilitetspakken. 

Nogle af de østeuropæiske parlamentsmedlemmer, der er arge modstandere af mobilitetspakken, argumenterede for, at håndhævelsen af de nye regler skulle standses på grund af Covid-19-pandemien.

Minister Scheuer svarede her, at Tyskland fuldt ud bakker op om mobilitetspakken, der netop er blevet endeligt vedtaget.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ikea-logistikchef: "Vi må ændre vores forsyningskæder"
Logistikvirksomhed skovler penge ind: “Vi kunne have vækstet endnu mere”
Ny sales manager til DKI Logistics
Kapitalindsprøjtning til Peak Systems
Milliard-opkøb booster transportvirksomhed i USA
Ekspresleverandør har vokseværk

Send til en kollega

0.141