23948sdkhjf

Ekstraordinært løntilskud til speditørelever

Tilskud til elevlønninger skal holde elever på erhvervsuddannelserne i sadlen trods corona-krisen.

Regeringen indgik forleden en corona-specifik trepartsaftale, der skal holde hånden under praktikpladser i 2020 ved at betale 75 procent af elevlønnen frem til udgangen af 2020. Denne del af aftalen omfatter kun eksisterende elev-aftaler.

Samtidig søger aftalen gøre det attraktivt for virksomhederne at indgå nye elevaftaler selv om der hersker betydelig usikkerhed om den økonomiske udvikling.

Derfor vil staten nu betale 90 procent af elevlønnen frem til udgangen af 2020.

Trepartsaftalen om støtte til elevlønninger gælder også for speditørelever.

Det oplyser Danske Speditører.

Ordningen vil samlet set angiveligt pumpe godt fem milliarder kroner ud samfundet - omkring to milliarder hentes i AUB, hvor arbejdsgiverne har indbetalt mere i uddannelsesbidrag end der er blevet brugt.

Formanden for Danske Speditørers fagudvalg for uddannelse, Christian Fejer, der er head of HR hos Dachser, hilser støtteordningen velkommen.

- Som udgangspunkt er vi naturligvis glade for den her støtte. Overordnet set er optaget af nye speditørelever erfaringsmæssigt først og fremmest styret af behovet for nye speditører. Der er et meget stort men, på grund af corona-epidemien, som gør situationen helt speciel, så støtten kan måske få en vis effekt.

Stort fald

Ifølge Danske Speditører er optaget af nye speditørelever i de fire første måneder af 2020 faldet med op mod 25 procent i forhold til samme periode i 2019.

- Det er et markant fald, men det skal også holdes op imod det faktum, at samfundsøkonomien lå på et meget højt niveau sidste år. Der var tegn på nedgang allerede inden corona-epidemien nåede til Europa, siger Christian Fejer og tilføjer:

- Det var forventet, at optaget af nye speditørelever ville gå lidt ned i år. At det er blevet så meget skyldes corona-situationen.

Stablisering?

- vi er en branche, der altid tager mange elever ind. Den nuværende situation skaber lidt usikkerhed i forhold til de tre skoler, der uddanner speditørelever. Her vil vi helst have et nogenlunde stabilt optag, så der ikke er alt for store udsving i elevtallet. Det så vi senest under finanskrisen, hvor vi også havde en ekstrem højkonjunktur inden. Der havde vi det højeste optag af speditørelever nogensinde og så faldt det til det laveste, fortæller Christian Fejer.

Han opfordrer medlemsvirksomhederne i speditionsbranchen til at tænke langsigtet, når det gælder optaget af speditørelever.

- Vi får brug for dem, lige så snart hjulene begynder at kører hurtigere igen.

(Denne artikel er også bragt i Transport Tidende nummer 13/2020).

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141