23948sdkhjf

Grønlandstrafikken er kommet til Aarhus

Mange års arbejde for at få RAL til Aarhus bærer nu frugt.

Fredag den 12. juni bliver en milepæl i historien om grønlandstrafikken mellem Grønland og Danmark.

For første gang nogensinde ankom det grønlandske rederi Royal Arctic Line til havnen i Aarhus i fast rutefart, og dermed er mange års arbejde for at få grønlandstrafikken til Aarhus officielt blevet til virkelighed.

Det nye samarbejde er blevet muliggjort af, at Royal Arctic Line har indgået en samsejlingsaftale med det islandske rederi Eimskip, der i forvejen har flere ruter til Aarhus. De to rederier har sammen investeret i tre splinternye containerskibe, der skal sejle i fast ugentlig rutefart i det skandinaviske og nordatlantiske område.

Aarhus Havns netop tiltrådte havnedirektør Thomas Haber Borch peger på, at det nye samarbejde med ét forbinder Grønland til det meste af verdensmarkedet på grund af Aarhus Havns finmaskede rutenet.

- Vi har glædet os til at byde Royal Arctic Line velkommen til Aarhus. Og vi vil bestræbe os på, at rederiet får en positiv oplevelse af være kunde i en af Europas mest effektive containerhavne, hvor vi vil servicere dem med nogle af verdens største containerkraner. Det er et stort skridt for Aarhus Havn, og jeg håber, at det vil opleves som et rigtigt skridt for hele Grønland, siger Thomas Haber Borch.

Grønland har historisk været bundet af meget lange aftaler om anløb i én og samme havn. Med det nye setup er der mulighed for en mere fleksibel tilgang til leverandører og operatører og dermed øget konkurrence, lyder det fra Aarhus Havn.

- Hos Aarhus Havn har vi ikke behov for eksklusivitet. Vi har det fint med at gøre os fortjent til at være den udvalgte havn og har derfor intet behov for at fungere som ny basishavn for grønlandstrafikken, siger Thomas Haber Borch.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156