23948sdkhjf

Corona og storm blæste HHLA ud af kurs

Flere faktorer påvirkede terminaloperatørens første kvartal.

I årets første kvartal var regnskaberne fra HHLA (Hamburger Hafen und Logistik) præget af såvel den verdensomspændende coronapandemi samt flere storme over Europa, der påvirkede skibsfarten.

I Q1 noterede den tyske containerterminaloperatør et fald i koncernomsætningen på 3,4 procent til 335,7 mio. euro. Driftsresultatet faldt 38,6 procent til 36,7 mio. euro.

Gennemløbet af containere faldt 3,7 procent til knap 1,8 mio. TEU. HHLA’s tre containerterminaler i Hamborg noterede tilbagegang i gennemløbet af TEU på 4,1 procent.

Bestyrelsesforkvinde i HHLA, Angela Titzrath:

- Vores forventninger til det nuværende regnskabsår var præget af optimisme, men vi er opmærksomme på, at udefrakommende forhold for vores forretning har forandret sig i et stykke tid på grund af en række faktorer. Virkningerne af stormene i foråret og den hurtige spredning af coronavirus har ikke desto mindre sat sit præg på vores økonomiske præstationer. Vi skal tilpasse os en situation, som vi aldrig har oplevet i virksomhedens historie og som vi ikke har indflydelse på. 2020 bliver et af de mest udfordrende år i HHLA’s historie. Men vi vil bruge vores erfaring til at finde veje ud af denne krise og fortsætte den succesfulde udvikling af HHLA, siger han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ikea-logistikchef: "Vi må ændre vores forsyningskæder"
Logistikvirksomhed skovler penge ind: “Vi kunne have vækstet endnu mere”
Ny sales manager til DKI Logistics
Kapitalindsprøjtning til Peak Systems
Milliard-opkøb booster transportvirksomhed i USA
Ekspresleverandør har vokseværk

Send til en kollega

0.187