23948sdkhjf

Dachser vandt på vejen, men tabte i luften

Tyskerne blev ramt af svag efterspørgsel fra den tyske bilindustri.

Den tyske logistikkoncern Dachser formåede at fortsætte sin vækst i 2019. Selskabets konsoliderede nettoomsætning præsterede en stabil stigning på 1,6 procent til 5,66 mia. euro.

Vejgods- og logistikforretningen var en succes i det forgangne år, mens en svag efterspørgsel fra den tyske bilindustri medførte fald i Air & Sea divisionen.

Succes på kontraktlogistik

Omsætningsvæksten på koncernniveau står i kontrast til faldende antal forsendelser og tonnage. Selv om antallet af forsendelser faldt med omkring 3,7 procent fra 83,7 til 80,6 mio., faldt tonnagen kun en smule i forhold til året før, nærmere bestemt med 1,0 procent fra 41,4 til 41,0 mio. tons.

Bernhard Simon, administrerende direktør i Dachser:

- Når vinden vender i økonomien, betyder kvalitet og pålidelighed mere end nogensinde før. Det er grunden til, at vi lægger endnu større vægt på at sikre, at vores medarbejdere er velkvalificerede og motiverede og løbende investerer i vores netværk, vores processer og vores IT, siger han.

Dachsers forretningsområde Road Logistics – som omfatter transport og oplagring af industrivarer (European Logistics) og fødevarer (Food Logistics) – fortsatte med at levere stabilitet og udgøre drivkraften bag selskabets vækst. I 2019 hævede Road Logistics sin konsoliderede nettoomsætning med 2,9 procent fra 4,47 til 4,60 mia. euro. Forretningsenheden European Logistics bidrog med 3,63 mia. euro til omsætningen i Road Logistics.

- Grænseoverskridende serviceydelser forblev stærke, og vi oplevede en positiv udvikling inden for kontraktlogistik i hele Europa. Selv om situationen på transportmarkedet begyndte at svækkes i løbet af 2019, er manglen på chauffører og kvalificeret personale fortsat vores mest presserende udfordring, siger Bernhard Simon.

På forretningsområdet Air & Sea Logistics faldt omsætningen i 2019 med 4,1 procent fra 1,19 til 1,14 mia. euro, og antallet af forsendelser faldt med 5,6 procent.

- I Air and Sea Logistics mærker vi effekterne af erhvervsklimaet, som er meget ustabilt og i høj grad påvirkes af forstyrrelserne i verdenshandelen. Konsekvenserne af den svage efterspørgsel efter transporttjenester fra den tyske bilindustri er særligt tydelige i vores luftfragtforretning, siger direktøren.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.124