23948sdkhjf

Erhverv Aarhus får svar på motorvejs-ønsker

- Vi vil arbejde på at følge prioriteringerne til dørs, siger Marc Perera Christensen.

Erhverv Aarhus har nu fået svar på den henvendelse, interesseorganisationen stilede til transportminister Benny Engelbrecht i slutningen af oktober.

Her fremhæver Erhverv Aarhus en række ønsker til fremtidige infrastrukturinvesteringer i det østjyske; heriblandt en udvidelse af E45 fra Vejle til Randers N., en model for realiseringen af en Marselistunnel, en direkte forbindelse mellem E45 og Det Nye Universitetshospital samt en fast forbindelse over Kattegat.

Ønsker bred aftale

- Jeg kan kun erklære mig meget enig i, at det er nødvendigt med en bred og langsigtet aftale i Folketinget, sådan at der er vished omkring fremtidens infrastrukturinvesteringer, uanset fremtidige regeringsskifter. Og jeg har også forståelse for den frustration, som det unægtelig har skabt, at den tidligere regering fravalgte en bredt funderet tilgang til infrastrukturinvesteringerne til fordel for et snævert forlig med Dansk Folkeparti umiddelbart inden valget, lyder det fra transportministeren, der er lydhør over for de østjyske ønsker.

- Jeg har stor forståelse for ønsket om udvidelser på Østjyske Motorvej. Østjyske Motorvej er en helt central færdselskorridor, der har afgørende betydning såvel regionalt som i landsdelstrafikken. Som du sikkert også ved, undersøger Vejdirektoratet aktuelt mulighederne for at udbygge strækningerne Aarhus S – Aarhus N, Aarhus N - Randers og Skanderborg S - Vejle. Det er min forventning, at udvidelser på Østjyske Motorvej vil være et tema i de kommende forhandlinger om investeringer. Den konkrete prioritering vil i sidste ende komme an på, hvad der er opbakning til i Folketinget, siger han.

Erhverv Aarhus’ henvendelse til transportministeren kom i kølvandet på, at den tidligere regerings udspil til nye investeringer i landets infrastruktur blev skrinlagt efter valget i juni 2019.

- Vi har fremhævet en række infrastrukturelle udfordringer, som har stor betydning for Østjyllands fortsatte vækst og position som Danmarks næststørste vækstområde. Det er derfor glædeligt, at Benny Engelbrecht anerkender udfordringerne på eksempelvis E45 – nu vil vi arbejde på at følge prioriteringerne til dørs, siger Erhverv Aarhus’ direktør Marc Perera Christensen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187