23948sdkhjf

Kæmpeskibe flokkes om Hamborg

Den tyske havn er på vækstkurs på trods af svær konkurrencesituation.

Tysklands største internationale havn i Hamborg er fortsat på vækstkurs på trods af svære markedsforhold.

Det viser Port of Hamburgs halvårsrapport for H1 2019.

Flere anløb

I løbet af årets første seks måneder håndterede havnen i Hamborg 69,4 mio. tons søfragt - en stigning på 4,1 procent.

Samtidig steg antallet af tyvefods standardcontainere (TEU) med 7,5 procent til 4,7 mio., hvilket især skyldes effekterne af fire nye linerservices til havne i USA, Canada og Mexico.

Antallet af anløbne containerskibe steg i H1 med 3,7 procent til 3.046. Det springer særligt i øjnene, at der i perioden anløb 89 flere ultrastore containerskibe med en kapacitet på + 18.000 TEU. Det er en stigning på intet mindre end 36,9 procent.

Axel Mattern, medadministrerende direktør i Port of Hamburg Marketing:

- I alt 11 nye linerservices i første halvdel af 2019 gør det klart, at Port of Hamburg er blevet attraktiv for shipping og afskibere. Med begyndelsen på udvidelsen i forbindelse med justeringen af farvandet i Nedre- og Ydre Elben er vi på god kurs i forhold til yderligere at udvide Hamborgs position som den nordeuropæiske hub for verdensomspændende fragttrafik, siger Axel Mattern.

Han tilføjer, at han især er glad for, at havnen i Hamborg noterede en større containervækst end de to største europæiske konkurrenter; havnene i Rotterdam og Antwerpen – Europas to travleste godshavne.

- Selv i en generel svær konkurrencesituation, hvor trafikken på Elben stadig er genstand for restriktioner, haler Hamborg ind og vinder markedsandele, siger han.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141