23948sdkhjf

Kæmpeskibe flokkes om Hamborg

Den tyske havn er på vækstkurs på trods af svær konkurrencesituation.

Tysklands største internationale havn i Hamborg er fortsat på vækstkurs på trods af svære markedsforhold.

Det viser Port of Hamburgs halvårsrapport for H1 2019.

Flere anløb

I løbet af årets første seks måneder håndterede havnen i Hamborg 69,4 mio. tons søfragt - en stigning på 4,1 procent.

Samtidig steg antallet af tyvefods standardcontainere (TEU) med 7,5 procent til 4,7 mio., hvilket især skyldes effekterne af fire nye linerservices til havne i USA, Canada og Mexico.

Antallet af anløbne containerskibe steg i H1 med 3,7 procent til 3.046. Det springer særligt i øjnene, at der i perioden anløb 89 flere ultrastore containerskibe med en kapacitet på + 18.000 TEU. Det er en stigning på intet mindre end 36,9 procent.

Axel Mattern, medadministrerende direktør i Port of Hamburg Marketing:

- I alt 11 nye linerservices i første halvdel af 2019 gør det klart, at Port of Hamburg er blevet attraktiv for shipping og afskibere. Med begyndelsen på udvidelsen i forbindelse med justeringen af farvandet i Nedre- og Ydre Elben er vi på god kurs i forhold til yderligere at udvide Hamborgs position som den nordeuropæiske hub for verdensomspændende fragttrafik, siger Axel Mattern.

Han tilføjer, at han især er glad for, at havnen i Hamborg noterede en større containervækst end de to største europæiske konkurrenter; havnene i Rotterdam og Antwerpen – Europas to travleste godshavne.

- Selv i en generel svær konkurrencesituation, hvor trafikken på Elben stadig er genstand for restriktioner, haler Hamborg ind og vinder markedsandele, siger han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125