23948sdkhjf

- DHL er i god form

Logistikkoncernen hæver forventningerne efter flot Q2-regnskab.

Verdens største logistikkoncern – tyske Deutsche Post DHL Group – har hævet forventningerne til 2019-regnskabet som følge af kvartalsregnskabet for andet kvartal, der kun kan give grund til tilfredsstillelse hos selskabets aktionærer.

Alle divisioner bidrog

I Q2, der dækker perioden april til juni, formåede DHL at øge koncernomsætningen med 3 procent til 15,5 mia. euro – cirka 115,6 mia. kr. – sammenholdt med samme periode 2018. Driftsresultatet beløb sig til 769 mio. euro – en stigning på 2,9 procent.

Alle fem divisioner bidrog til væksten, lyder det DPDHL-topchef Frank Appel:

- Generelt er Deutsche Post DHL Group i god form. Vores forretning udviklede sig efter planen i andet kvartal. Vi har allerede genereret koncern-EBIT for cirka 1,9 mia. euro efter seks måneder. Det er næsten halvdelen af vores minimumsmål for 2019. De foranstaltninger, vi har sat i gang for at øge produktiviteten i P&P (Post & Parcel, red.) og stigningerne i postraterne fra 1. juli vil give os yderligere momentum i anden halvdel af året og især i årets sidste kvartal. Vi er derfor overbeviste omkring vores fremtidige præstation og har hævet den nedre barre til forventningerne for hele året – på trods af det udfordrende makroøkonomiske miljø, siger Frank Appel, administrerende direktør i Deutsche Post DHL Group.

Øger forventningerne

I finansåret 2019 forventer Deutsche Post DHL-koncernen nu at øge driftsresultatet til mellem 4 og 4,3 mia. euro, hvor de tidligere udmeldte forventninger lød på mellem 3,9 og 4,3 mia. euro. Selskabet fastholder forventningerne til 2020, hvor EBIT forventes at runde de 5 mia. euro.

I årets første seks måneder er koncernomsætningen steget 3,6 procent til 30,8 mia. euro, mens driftsresultatet endte på 1,9 mia. euro – en stigning på 16,7 procent.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126