23948sdkhjf

Digitale dimser løfter containertransporten

Drewry: Hastig vækst i antallet af digitalt overvågede skibscontainere.

Smarte skibscontainere – der kan overvåges digitalt 24 timer i døgnet 365 dage om året – er i hastig vækst. Det skriver analysebureauet Drewry.

Drewry forventer, at udviklingen for alvor vil tage fart i de kommende år. Fordelene ved en telematisk kontrol med containerne er ikke bare, at forsendelsen og indholdet kan overvåges og dokumenters. Det gør det også muligt, at udnytte containerne langt mere effektivt, fordi de ikke bliver ”glemt”, fordi deres status og position altid er synlige. Det vil i sidste ende også sikre en bedre kontrol og dermed øget effektivitet i forsyningskæderne.

- Der er en række faktorer, der driver væksten i antallet af ”smarte” containere, herunder kundeønsker om øget gennemsigtighed og forbedret sikkerhed i hele værdikæden, siger Martin Dixon, der er direktør for analyse og research produkter i Drewry.

- Samtidig ønsker aktørerne i shippingbranchen i stigende grad at kende den aktuelle position på containerne og især containerens status – herunder også status på lasten inde i containeren, siger Dixon.

Drewry vurdrer, at smarte containere ved udgangen af 2018 udgjorde cirka 2,5 procent af den samlede bestand af skibscontainere i verden. Andelen af smarte containere er især høj inden for reefer og intermodal.

Drewry forudser, at smarte containeres andel vil vokse til over to millioner enheder frem mod udgangen af 2023. Det vil svare til en andel på 6,5 procent.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Vognmænd varsler flere aktioner
Disruption: Vi er alle i samme båd
Geodis på opkøb i Schweiz
Kæmpe logistikcenter slår dørene op for virksomhederne
Postnord ser fordobling af svindel-beskeder
DSV donerer udstyr for millioner til Ukraine

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11