23948sdkhjf

Lindø: ”Acceptabel omsætningsnedgang”

Mindre overskud i 2018 på trods af fremgang i anløb og godsomsætning.

Lindø port of Odense noterede sig et 2018, der blev mere travlt med fremgang i både godsomsætning og skibsanløb. I det forgangne år noterede havneselskabet 59 flere anløb og en godsomsætning på 2,4 mio. tons mod 2,3 mio. tons i 2017.

Lindø kommer da også ud af 2018 med et overskud på 10,2 mio. kr., hvilket dog er et fald mod året før, hvor havnen kunne præsentere et overskud på 42,8 mio. kr. Samtidig faldt nettoindkomst og andre driftsindtægter fra 214,5 mio. kr. til 156,3 mio. kr.

Acceptabel nedgang

Ifølge administrerende direktør i Lindø port of Odense, Carsten Aa, er årets resultat under de givne omstændigheder acceptabelt. Tilbagegangen skyldes nemlig i høj grad urealiserede kursreguleringer på minus 23 mio. kr. samt en forventet nedgang i projektorienterede opgaver, lyder det.

- En del af den branche, vi opererer i, er karakteriseret ved typisk meget store projekter med nogle pauser ind imellem. Og vi har af strategiske årsager valgt at allokere en del af vores bygningsmasse og infrastruktur til produktion af store og meget tunge emner, som alene kan håndteres havnenært. Der er rigtig mange arbejdspladser inden for sværindustrien, og et af vores strategiske mål er at medvirke til at skabe arbejdspladser. Så der vil være nogle år, hvor vi må acceptere nedgang i aktiviteterne afhængig af kundernes ordresituation. Derudover har vi i modsætning til 2017 ikke indtægtsført salg af arealer i 2018. Så omsætningsnedgangen er ikke overraskende for os. Samtidig betyder de generelle markedsvilkår, at vi har urealiserede kursreguleringer på vores værdipapirbeholdning på minus 23 mio. kr. med i regnskabet, siger Carsten Aa.

Godsfremgang

Direktøren glæder sig over, at 2018 bød på fremgang i både skibsanløb og godsomsætning:

- Jeg synes, det er værd at notere sig, at vi har fremgang i både skibsanløb og godsomsætning i et år, hvor tendensen ellers har været faldende godsomsætning for de danske havne generelt. Derudover er vores øvrige udlejningsvirksomhed meget stabil. Vi har i 2018 indgået aftaler om flere større udlejninger, blandt andet en istandsat hal på 10.600 kvadratmeter og oplagsarealer til MHI Vestas. Vi forventer derudover at indgå aftaler om større lejemål i 2019. Vi forventer et år med mere aktivitet og yderligere tilgang af kunder, og så er 2019 jo også året, hvor første etape af havneudvidelsen bliver færdig. Det ser vi meget frem til, siger direktøren.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126