23948sdkhjf

Test afslører fejl på DB Cargo-togvogn

”Forholdsmæssigt stort antal fejl”.

Ved et kontroltjek blev der mandag fundet fejl i låsemekanismen på en togvogn hos DB Cargo.

Det viser et dokument, som TV2 er kommet i besiddelse af. Transport Tidende har ikke set det omtalte dokument.

Ifølge TV2 besøgte repræsentanter fra Deutsche Bahn, Havarikommissionen, Trafik-, Bygge- og Byggestyrelsen, DSB og politiet mandag DB Cargo for at teste den såkaldte 'låsepind', som fastgør traileren til en godsvogn. En trailer blev placeret på godsvognen, men allerede i første forsøg viste testen, at låsemekanismen slog fejl.

I notatet står:

- Der blev kun udført én test, da denne viste sig ikke at være låst, da den blev løftet. Der var ingen forklaring på, hvorfor testene blev standset. Min formodning er, at der er tilstrækkeligt bevis for, at fastgørelsen ved skamlen på vognen er meget utilstrækkelig, og ved forholdsvis få kontroltjek er der fundet et forholdsmæssigt for stort antal fejl, der alle har betydet, at traileren ikke var korrekt fastgjort til skamlen, lyder det.

DB Cargos kommunikationsdirektør, Jan Wildau, henviser til havarikommissionen for yderligere kommentarer til sagen.

I et interview med Transport Tidende, foretaget tirsdag - inden TV2 offentliggjorde omtalte dokument, siger Jan Wildau på baggrund af Trafikstyrelsens advarsel mod brugen af de såkaldte lommevogne:

- Vi har modtaget beskeden fra Trafikstyrelsen og vi har handlet og operationaliseret ud fra den. Det betyder, at vi justerer arbejdsbeskrivelserne og tilrettelæggelsen af arbejdet, så det er i overensstemmelse med myndighedskravene.

Så vidt jeg kan læse, er der ikke tale om et krav, men nærmere en advarsel om brugen af vognene?

- Det er ikke vigtigt for os, om der er tale om et krav eller en henstilling. Vi opfatter det som en henstilling. Det præciseres, hvordan styrelsen mener, man skal opføre sig og tilrettelægge arbejdet, og det efterkommer vi, siger Jan Wildau med henvisning til, at DB Cargo nu foretager ekstra kontroller af togvognene og har indstillet ”øltoget” med tom emballage mellem Høje Taastrup og Fredericia.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11