23948sdkhjf

Styrelse advarer mod særlige godsvogne

Opfordrer godsoperatører til ekstra kontrol af låsemekanisme.

På baggrund af togulykken onsdag i sidste uge, der kostede otte mennesker livet, advarer Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen nu mod anvendelse af vogntypen ”lommevogne” ved transport af sættevogne.

- Denne advarsel udstedes på baggrund af en orientering fra Havarikommissionen dags dato. Henvendelsen bygger på, at der er identificeret en mulig risiko for, at sættevognen ikke låses fast til skammel/saddel i forbindelse med transport. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har ikke fået dokumentation for, at denne risiko er begrænset til en bestemt type ”lommevogne”, type af skammel/saddel eller kombinationen af disse. På baggrund af dette udsender styrelsen denne advarsel, lyder det fra styrelsen, der nu vil tage fat i arbejdet med at afklare, hvorvidt denne risiko begrænses til bestemte typer af godsvogne eller bestemte typer af skamler/sadler.

- Styrelsen opfordrer godsoperatører til at udføre ekstra kontrol ved sikring af låsemekanismen, når sættevogne monteres på godsvogne. Denne advarsel gælder for det samlede danske jernbanenet, uanset om der er tale om gods i transit eller ej, skriver Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156