23948sdkhjf

Seks dræbt i togulykke på Storebæltsbroen

OPDATERET kl. 12.38: Passagertog ramt af dele af taget fra godstogvogn - Storebæltsbroen åbnet for vejtrafik i begge retninger

Fyens Politi oplyser nu, at Storebæltsbroen er åben for vejtrafik i begge retninger. Det er uvist, hvornår jernbanetrafikken kan genoptages.

Tidligere meldinger om, at der var otte lettere tilskadekomne efter togulykke på Storebæltsbroen viser sig ulykkeligvis, at være meget værre. Ifølge TV2 er der seks dræbte på passagertoget, der var på vej fra København mod Fyn. Fyens Politi har bekræftet, der der dræbt seks personer ved ulykken, og yderligere 16 er tilskadekomne. Ingen af de tilskadekomne meldes i livsfare. 14 tilskadekomne har angiveligt kun lettere skader, men to har moderate skader.

Der var 131 personer på lyntoget, da ulykken skete. Heraf var 2-3 DSB Personale.

Der var  ifølge dagspressen dele af taget fra en lastvognstrailer på en godsbanevogn, der ramte et IC4-tog omkring kl. 07.30 under passage af Storebæltsbroens vestlige del.

Delene fra godstogvognen er antageligt ”blæst af" under den kraftige storm.

Der var et godstog fra DB Cargo, der kørte med Carlsberg-lastvognstrailere. Fotos viser store skader på mere eller mindre alle lastvognstrailere på godstoget.

Der er ingen oplysninger om, hvornår banetrafikken genoptages.

Kiggekø frabedes

Fyns Politi oplyser, at der er på nuværende tidspunkt konstateret 6 omkomne og 16 sårede fra ulykken på Storebæltsbroen. Ulykken skete kort før kl. 07.35 onsdag morgen.

Politi og redning arbejder fortsat på stedet.

Der er åbent for biltrafik i østlig retning. Der er nedsat hastighed. Nu hvor der er åbnet for trafikken igen i den ene retning, opfordrer vi bilisterne til at respektere den alvorlige ulykke og til lade være med at tage billeder eller at køre langsomt forbi ulykkesstedet.

Pårørende kan ringe på telefon 9697 0000 for at få nærmere oplysninger om deres pårørende.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Vognmænd varsler flere aktioner
Disruption: Vi er alle i samme båd
Geodis på opkøb i Schweiz
Kæmpe logistikcenter slår dørene op for virksomhederne
Postnord ser fordobling af svindel-beskeder
DSV donerer udstyr for millioner til Ukraine

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143