23948sdkhjf

Tungt bødekatalog til transportministeren fra ITD

Thomas Danielsen fik omfattende katalog over alle de bøder, som aktørerne i vejgodstransporten risikerer at blive ramt af i forbindelse med deres arbejde.

Transportminister Thomas Danielsen (V) besøgte torsdag brancheorganisationen  ITD i Padborg. På mødet blev vejgodstransportens situation diskuteret, og det blev bl.a. til en drøftelse af de kommende kørselsafgifter og bødeniveauet i transportbranchen.

Det blev ifølge en pressemeddelelse fra ITD til en konstruktiv drøftelse med ministeren, der angiveligt var meget lyttende og interesseret i branchen.

ITD’s 75 års jubilæum nærmer sig, og mødet blev bl.a. brugt på at fortælle om ITD’s unikke kombination af kommercielle aktiviteter i FDE og Vialtis, som supplerer foreningens medlemsservice og politiske arbejde, som altid har vognmændene i centrum.

Kørselsafgiften

Derfor blev de kommende kørselsafgifter for lastbiler også diskuteret. Her gjorde ITD’s bestyrelsesformand, John A. Skovrup, opmærksom på de store problemer, som afgiften medfører for branchen.

-Den kommende kørselsafgift kommer på et historisk dårligt tidspunkt, hvor vognmændene er presset af inflation og historisk høje dieselpriser. Og vognmændene har jo ikke muligheden for at slippe for afgiften ved at skifte til el-lastbiler, siger John A. Skovrup, som er glad for at ministeren tog sig tid til at lytte til bekymringerne ved afgiften.

-Ministeren lyttede til os på mødet, og det har han i øvrigt også gjort på mange besøg ude hos vognmænd rundt omkring i landet. Det vil vi gerne kvittere for, siger John A Skovrup og tilføjer.

-Men afgiften kommer, så for os handler det om at minimere skaderne og sikre, at der også kommer noget den anden vej til vognmændene.

Bøderegnen

Mødet blev også brugt på at fortælle om det store problem med bøder i transportbranchen. For det er en udfordring, som ikke skal miste fokus, fordi der bliver talt meget om den grønne omstilling.

-Det enorme antal bøder i transportbranchen har været et kæmpe problem længe før man talte om grøn omstilling. Vi overrakte derfor ministeren bødekataloget, som jeg håber han vil gå hjem og kigge i. For der er store problemer derude, ikke mindst med parkeringsbøder på landets rastepladser. Det vil vi have fokus på fremover, slutter bestyrelsesformand John A. Skovrup i en pressemeddelelsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ekspresleverandør har vokseværk
Østjysk virksomhed leverer intern logistik til rumænsk møbelfabrik
Putin vil hjælpe Kina med arktiske handelsruter
DTL: Finanslovsforslag er historisk dyrt for transportsektoren
Usikre forsyningskæder: Fødevaregrossist dropper Kina
På fem uger skiftede Jysk hele IT-systemet på tre kæmpelagre

Send til en kollega

0.143