23948sdkhjf

DI og ATL: Nyt gebyr er en ren afgiftsskrue

Vil protestere imod et nyt gebyr på 1.500 kroner for fællesskabstilladelser, som Færdselsstyrelsen netop har sendt i høring.

- Det er vanvittigt respektløst!

Mads Kloster, direktør i Kloster A/S, er klar i mælet, når talen falder på Færdselsstyrelsens planer om at indføre et nyt gebyr for de fællesskabstilladelser, der kræves for at måtte køre international transport.

- Det koster vel mellem 60 ører og tre kroner at printe de farvede A4 ark, og pludselig skal der lægges, hvad der svarer til et advokatsalær oveni for hvert stykke papir. Vel at mærke for noget, der før kostede nul kroner. Det er mega urimeligt!

Ifølge Mads Kloster har hans virksomhed nu udsigt til at hive 237.000 kroner op af lommen, når firmaet næste år skal forny sine tilladelser.

Det skriver ATL og Dansk Industri i en pressemeddelelse.

Fortsætter kampen

Transportpolitisk chef i DI Transport, Rune Noack, har fuld forståelse for Mads Klosters frustration, som gentages af flere medlemsvirksomheder, som ATL har været i kontakt med.

Sidste år skrev han til den tidligere trafikminister sammen med transportbranchen i håbet om at få forslaget taget af bordet. Nu vil han gentage protesten i DI Transports høringssvar.

- Det er dybt urimeligt at pålægge godstransportbranchen endnu en afgift. Og så på et tidspunkt, hvor der også er en kilometerafgift på vej, siger Rune Noack.

Gebyret for fællesskabstilladelser er sat til 1.500 kroner og vil gælde alle godstransportkøretøjer over 3.500 kg og busser til erhvervsmæssig personbefordring. Gebyret vil blive opkrævet både ved udstedelse, fornyelse og erstatning af fællesskabstilladelser samt bekræftede kopier.

Færdselsstyrelsen forventer, at gebyret vil koste erhvervslivet 9,9 mio. kroner i 2023.

Høringsperioden løber indtil 28. marts.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Polen kan overtage rollen som Europas fabrik
Dachser tilbyder mere bæredygtig luftfragt
Skibsingeniør: Gods på Limfjorden gavner ikke klimaet
Værktøjsproducent: Lokal produkthåndtering er mere effektiv
Dansk træ har lav sporbarhed
Første Mærsk-metanolskib kommer til København i september

Send til en kollega

0.188