23948sdkhjf

ITD: 163 pladser løser ikke P-problem

Brancheorganisationen opfordrer til at fortsætte udbygningen af rastepladser.

I 2023 vil Vejdirektoratet anlægge 163 parkeringspladser til lastbiler på rastepladser. Det oplyser direktoratet i en pressemeddelelse.

Og allerede til påske vil der stå 52 nye parkeringspladser klar på rasteplads Skærup Vest, mens de resterende vil blive anlagt på Fyn og Sjælland i løbet af 2023.

ITD’s bestyrelsesformand, John A. Skovrup, glæder sig over, at Vejdirektoratet prioriterer at få udmøntet midlerne til rastepladser hurtigt. Samtidig understreger bestyrelsesformanden dog også, at problemet ikke er løst med de 163 nye parkeringspladser.

- Jeg bliver dog også nødt til at minde om, at problemet med manglende parkeringspladser på rastepladserne ikke forsvinder, når Vejdirektoratet er færdige med arbejdet senere i år, siger John A. Skovrup.

Vejdirektoratet lavede i 2019 en analyse, som viste, at der er overbelægning på 2 ud af 3 rastepladser i hverdage, samt at antallet af parkerede lastbiler på hverdage er stigende. Og der er ikke noget, der tyder på, at den tendens har ændret sig de seneste år, mener John A. Skovrup.

- Problemet med manglende parkeringspladser på rastepladser er et af de allerstørste problemer i dagligdagen for chaufførerne. En bøde koster over 2.000 kr., og der bliver hvert år langet flere tusind af dem ud, siger John A. Skovrup og fortsætter:

- Og det er med til at skræmme gode folk væk fra branchen, når man skal betale penge for gå på arbejde. Så det er afgørende for os, at der er politisk vilje hos partierne og transportminister Thomas Danielsen til at fortsætte indsatsen for flere rastepladser de kommende år, siger John. A. Skovrup, som foreslår, at det sker som en fast årlig bevilling frem mod 2030.

/anga.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ekspresleverandør har vokseværk
Østjysk virksomhed leverer intern logistik til rumænsk møbelfabrik
Putin vil hjælpe Kina med arktiske handelsruter
DTL: Finanslovsforslag er historisk dyrt for transportsektoren
Usikre forsyningskæder: Fødevaregrossist dropper Kina
På fem uger skiftede Jysk hele IT-systemet på tre kæmpelagre

Send til en kollega

0.094