23948sdkhjf

Nyt erhvervsområde skudt op på få år

Maribo Erhvervspark har kurs mod at blive et nordeuropæisk kraftcenter, mener man på Lolland-Falster.

Godt tre år. Længere tog det ikke at sælge alle erhvervsarealer i den nyanlagte erhvervspark ved afkørsel 48 ved Maribo. Lolland Kommune kan dermed allerede nu tillade sig at kalde sin enorme satsning på erhvervsområdet for en klar succes, mener borgmester i Lolland Kommune, Holger Schou Rasmussen, i en skriftlig meddelelse:

- Man investerer jo ikke borgernes penge i et projekt som det her, uden at have en berettiget forventning om at det vil bidrage til kommunens udvikling og økonomi. Men det er selvfølgelig utrolig glædeligt, at vi sammen med Business Lolland-Falster så hurtigt er lykkedes med at skabe et helt nyt erhvervsområde på Lolland-Falster, siger Holger Schou Rasmussen.

Fuld fart på udbygning

Selv om det er gået stærkt, så har kommunen og erhvervsorganisationen forberedt sig på situationen. I forbindelse med den oprindelige projektering blev der lagt planer for en udbygning af erhvervsparken i fire faser, hvor den første fase netop er fuldført. Nu åbner kommunen for en fuld udbygning.

- Vi har valgt at igangsætte lokalplansarbejdet for alle resterende udbygningsfaser på samme tid. Det gør vi for at matche den stigende efterspørgsel på erhvervsgrunde, som vi oplever fra både danske og udenlandske virksomheder, siger Holger Schou Rasmussen.

Femern-potentiale har fået fat

- Det, vi ser nu, er en realisering af det Femern-potentiale, man har talt om i mange år. Fuldt udbygget kommer Maribo Erhvervspark til at fremstå som et nordeuropæisk kraftcenter inden for transport, logistik og industri midt mellem metropolerne Hamborg og København, siger Mikkel Wesselhoff, administrerende direktør i Business Lolland-Falster.

De sidste cirka 50.000 kvadratmeter af den første udbygningsfase for Maribo Erhvervspark blev solgt til den nordtyske investor og projektudvikler Peper & Söhne. Den videre markedsføring af erhvervsparken sker i et samarbejde mellem Business Lolland-Falster og Robert C. Spies Nordics. Fuldt udbygget vil Maribo Erhvervspark udgøre et areal på i alt 88 hektar.

/anga.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Polen kan overtage rollen som Europas fabrik
Dachser tilbyder mere bæredygtig luftfragt
Skibsingeniør: Gods på Limfjorden gavner ikke klimaet
Værktøjsproducent: Lokal produkthåndtering er mere effektiv
Dansk træ har lav sporbarhed
Første Mærsk-metanolskib kommer til København i september

Send til en kollega

0.172