23948sdkhjf

Tysk fokus på banegods i Skandinavien

Banegodsoperatøren TX Logistik fornyer driftscertifikater i Sverige og Danmark.

TX Logistik AB, det svenske datterselskab af det tyske TX Logistik AG, vil operere i Danmark og Sverige med et nyt Single Safety Certificate. I den vellykkede gencertificering bekræftede European Union Agency for Railways (ERA) over for virksomheden, at den opfylder alle lovkrav til sikker jernbanedrift i begge lande. Det nye certifikat har en løbetid på fem år og er gyldigt indtil begyndelsen af december 2027.

I løbet af fornyelsen fik TX Logistik AB det tidligere gyldige A- og B-certifikat for Sverige og B-certifikatet for Danmark omdannet til et samlet sikkerhedscertifikat for begge lande. ERA-certifikatet, som er gyldigt uden begrænsninger, giver også tilladelse til transport af farligt gods.

TX Logistik startede de komplekse forberedelser til re-certificering i december 2021. Kerneelementet i arbejdet, hvor ledelse og medarbejdere i alt investerede mere end 3.200 arbejdstimer, var omstillingen til et procesorienteret sikkerhedsledelsessystem.

Med det nye Single Safety Certificate sætter TX Logistik også kursen mod yderligere vækst – både på nord-syd-aksen og indenrigs i Sverige. Virksomheden er allerede en af de vigtigste udbydere af intermodal jernbanegodstransport i Sverige. Eksempelvis kører man på strækningen mellem Trelleborg, Malmø og Eskilstuna et åbent togsystem med syv returfrekvenser om ugen. TX Logistik transporterer fødevarer mellem Bro (ved Stockholm) og Malmø på ti frekvenser om ugen for detailkæden Coop, og en bloktogsforbindelse drives som firmatog for Walter mellem Trelleborg og Eskilstuna med tre tur/retur om ugen. Derudover ydes der trækkraft til den skandinaviske del af ruten inden for rammerne af europæiske TX-relationer, for eksempel den intermodale forbindelse fra Duisburg via Padborg og Malmø til Katrineholm.

I januar 2023 lancerer TX Logistik en helt ny intermodal forbindelse mellem Stockholm Norvik-havn og terminalen i Eskilstuna. Det er planen at betjene den cirka 100 kilometer lange rute fem gange om ugen.

/anga.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141