23948sdkhjf

Fremgang i alle segmenter for Wasaline

Godsvæksten tabte tempo efter en god start på året.

Wasaline – der hævder at være verdens nordligste rederi – kom ud af 2022 med flere rekorder.

Færgerederiet blev ikke overraskende igen ramt hårdt af Covid-19 restriktioner i starten af 2022.

Men da 2022 var omme kunne Wasaline notere en fremgang i passagertallet på 149 procent. Talt i hoveder der det en fremgang fra 107.659 passagerer i 2021 til 267.757 passager i 2022.

Det betød, at Wasaline efter - rejserestriktionerne var ophævet ved udgangen af første kvartal steg til ny rekord måned for måned resten af året.

Wasaline sejler mellem Umeå i Nordsverige og Vasaa i Finland.

Antallet af afgange steg med 14 procent til 1.133 (2021: 990). Antallet af personbiler steg med 126 procent. Omsætningen steg med 78,6 procent.

Fragten tabte pusten

Fragttrafikken leverede rekordtal i 2022. Målt i antallet af fragtenheder, var der tale om en stigning på 4,4 procent. Opgjort i tons var stigningen 11,5 procent.

Ruslands overfald på Ukraine i februar 2022 og den fortsatte krig har øget Wasalines energiomkostninger. Dertil kommer, at fremgangen i godstrafikken blev svækket i løbet af året, på grund af faldende efterspørgsel og den generelle markedsusikkerhed.

Ny færge

Wasaline indsatte i november den nye færge Auroa Botnia..

- Med vores nye energieffektive skib Aurora Botnia ser jeg frem til fortsat vækst både på fragt- og passagersiden. Vi kan se en klar tendens til, at både passagerer og fragtkunder værdsætter vores løbende indsats for at minimere klimabelastningen i vores trafik med verdens mest miljøvenlige skibe. I løbet af året er det lykkedes at reducere energiforbruget med 21 procent per tur og CO2-udledningen er faldet med 19,6 procent. Vi vil fortsætte vores indsats for løbende at reducere vores klimaaftryk, siger Peter Ståhlberg, adm. direktør i Wasaline

- Den fortsatte vækst giver os mulighed for at være på forkant med innovationer, der gavner miljøet også i fremtiden. Vi kan håbe, at vi i fremtiden kan fortsætte trafikken over Kvarken med samme betingelser som hidtil, uden at Finland indfører særlige dispensationer for emissionshandel i Østersøen. Jeg vil gerne sige en stor tak til alle fragtkunder og passagerer. Jeg vil også gerne takke hele personalet, som dagligt gør et fremragende stykke arbejde med at gennemgå alle omkostninger og sikre, at nødtrafikken fungerer uden forstyrrelser over Kvarken, siger Peter Ståhlberg.   /Smir

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125