23948sdkhjf

Clerc afløser Skou

A.P. Møller – Mærsks topchef Søren Skou går på pension. (Opdateres)

Vincent Clerc, der er administrerende direktør for Mærsks Ocean & Logistics-forretning, afløser 1. januar 2023 Søren Skou som administrerende direktør for A.P. Møller – Mærsk A/S.

Søren Skou har siden 2016 stået i spidsen for den gennemgribende transformationen af A. P. Møller - Mærsk A/S (Mærsk) fra et diversificeret konglomerat til en integreret logistikvirksomhed. En transformation, der her sendt selskabet ud på en ny vækstbane.

Det skriver A.P. Møller – Mærsk i en pressemeddelelse.

Formand for bestyrelsen, Robert M. Uggla, udtaler:

- Søren har bidraget til vores koncerns udvikling gennem næsten fyrre år, heraf elleve år som CEO for Maersk Tankers, fire år som CEO for Maersk Line og tæt på syv år som CEO for Maersk. I løbet af sin embedsperiode som administrerende direktør for Mærsk har Søren været medvirkende til at omdefinere Mærsk til en kundecentreret end-to-end logistikleverandør med en global lederposition inden for bæredygtige transportløsninger. På vegne af bestyrelsen takker jeg oprigtigt Søren for hans værdsatte ledelse og imponerende resultater. Jeg er lige så taknemmelig for Sørens støtte i CEO-efterfølgen, der sikrer, at virksomheden ikke mister noget momentum i sine strategiske bestræbelser i et foranderligt og vanskeligt marked.

Om Vincent Clerc, der efterfølger Søren Skou, tilføjer Robert M. Uggla:

- Bestyrelsen er glad for at annoncere Vincent Clerc som ny administrerende direktør for Mærsk. Siden 2019 har Vincent været administrerende direktør for Maersk Ocean & Logistics, som bidrager med en væsentlig del af virksomhedens investerede kapital og resultater. Han har været en central leder for Mærsks transformation, og han har demonstreret stor strategisk indsigt, en evne til at eksekvere komplekse planer og levere langsigtet aktionærværdi gennem overbevisende kundeløsninger. Den stærke medvind, der gavnede forsyningskædeindustrien under pandemien, er ved at være slut. Med et stadig mere udfordrende udsyn, mener bestyrelsen, at Vincent har den rette erfaring og kompetencer som administrerende direktør til at forfølge og overvåge Mærsks strategiske og organisatoriske udvikling i de kommende år.

Ny forretningsmodel

Det er en både stolt og taknemmelig Søren Skou, der fra årsskiftet forlader Mærsk, hvor han har arbejdet i næsten 40 år.

- I næsten syv år har jeg arbejdet sammen med mit team for at ændre forretningsmodellen, kulturen, den digitale rygrad og resultaterne for at gøre Mærsk til en profitabel vækstvirksomhed igen. Det var det mandat, jeg fik som administrerende direktør i 2016, og jeg vil gerne takke bestyrelsen, vores hovedaktionær, mit direktionsteam og alle mine fantastiske globale kolleger for deres tillid og støtte gennem årene, udtaler Søren Skou og fortsætter:

- Nu er det rigtige tidspunkt for Mærsk, for Vincent og for mig at foretage denne overgang. Selskabet har fungeret rigtig godt i de seneste år. Vi har aldrig været stærkere økonomisk, og vi har en inspirerende og visionær plan for fortsættelsen af vores globale integratorstrategi, som vil guide Mærsk i mange år fremover. Jeg har arbejdet tæt sammen med Vincent i mere end et årti, og jeg er overbevist om, at han er klar til at tage virksomheden til næste niveau. Jeg ser frem til et nyt kapitel i livet, hvor jeg vil fortsætte med at arbejde på non-executive niveau og have mere tid til min familie og til andre interesser.

/Smir

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109