23948sdkhjf

Maersk indgår forlig i sag om seksuelle overgreb

Krænket amerikansk skibsofficerselev indgår forlig med Maersk Line Limited.

Maersk Line Limited – der er et datterselskab i A.P. Møller – Mærsk – har indgået forlig med Hope Hicks, der i 2019 var udsat for voldtægt og andre seksuelle krænkelser i forbindelse med hendes uddannelse på et af Maersk Line Limiteds skibe..

Det fremgår af en pressemeddelelse, som Maersk Line Limited har udsendt på egne – og Hope Hicks – vegne.

Parternes advokater har indgået en gensidig aftale om ikke at offentliggøre detaljer om forliget.

Hope Hicks blev som kadet udsat for seksuel chikane og voldtaget af en 40 år ældre skibsofficer, da hun var i praktik om bord på et af Maersk skibe i 2019. Hun beskrev i 2020 anonymt sine oplevelser i et amerikansk medie.

Artiklen førte til af flere eksempler på krænkelser på Maersk-skibe kom til offentlighedens kendskab og A.P. Møller – Mærsk har efterfølgende indført en række tiltag, der skal forhindre gentagelser og sikre eventuelle nye ofre har adgang til hjælp.

Hope Hicks anlagde sag mod Maersk Line Limited med krav om erstatning ved New York Supreme Court

- Det er vigtigt for mig, at min sag har skabt større opmærksomhed om seksuelle overgreb og seksuel chikane til søs. Maersk Line Limiteds ledelse har erkendt behovet for forandring. De forandringer, som Maersk Line Limited har foreslået, er et vigtigt første skridt, men der er stadig et stort arbejde, der skal gøres i den maritime sektor, udtaler Hope Hicks ifølge den fælles pressemeddelelse.

- Vi vil det fuldstændigt klart, at de hændelser, som Hope Hicks beskriver, er uacceptable. Uanset hvem og hvor du er, så skal dem der arbejder for os føle sig sikre og beskyttede i vores arbejdsmiljø, udtaler William Woodhour, CEO, Maersk Line Limited.

Maersk Line Limited oplyser at virksomheden har iværksat et komplet program for uddannelse, rapportering og ansvarlighed internt. Dertil kommer et tæt samarbejde med eksterne interesser i den maritime industri, herunder myndigheder, maritime uddannelsesinstitutioner og US Coast Guard.

Parterne er enige om, at alle industripartnere skal arbejde sammen for at sikre, at alle søfarende har et respektfuldt og sikkert arbejdsmiljø til søs.

 /Smir

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203