23948sdkhjf

Ny midlertidig chef i hollandsk storlufthavn

Ruud Sondag skal styre driften, indtil afløser for Dick Benschop.

Ruud Sondag er udpeget som midlertidig administrerende direktør i det hollandske lufthavnsselskabet Royal Schiphol Group med virkning fra 1. november 2022 og indtil 31. august 2023. Han udgør Schiphol Groups ledelsesteam sammen med økonomidirektør Robert Carsouw og driftsdirektør Hanne Buis.

Proceduren for at finde en endelig efterfølger blev påbegyndt af bestyrelsen, umiddelbart efter Dick Benschop meddelte sin fratræden. For ikke at miste fremskridt i de udfordrende tider for Schiphol anser bestyrelsen det for ønskeligt hurtigt at udnævne en midlertidig administrerende direktør, som skal varetage den daglige ledelse af Schiphol.

Jaap Winter, formand for bestyrelsen for Royal Schiphol Group:

- Vi er meget glade for, at Ruud Sondag tiltræder stillingen som administrerende direktør i Royal Schiphol Group. Med sit kendskab til og erfaring med komplekse og arbejdskrævende organisationer er Ruud den rette person til denne midlertidige stilling. Som sådan vil han være i stand til at yde et væsentligt bidrag til at løse Schiphols operationelle udfordringer. Han er en strateg med en bred logistisk baggrund og stærke operationelle eksekveringsevner, som med succes har ledet organisationer under forandring. Ruud Sondag har desuden en dokumenteret bæredygtighedsprofil, der matcher Schiphols ambition om at accelerere bæredygtighed og reducere miljøbelastningen.

Ruud Sondag er bestyrelsesmedlem i blandt andet ProRail og Rotterdam Port. Han vil fratræde disse stillinger for fuldt ud at fokusere på Schiphol. Inden da var han blandt andet administrerende direktør i energiselskabet Eneco og formand for bestyrelsen i Vebego. Han var også administrerende direktør for Van Gansewinkel Groep i over et årti og majoritetsaktionær i Van Scherpenzeel Groep. Begge virksomheder fokuserer på bæredygtig indsamling og genbrug, energi og vand.

Ruud Sondag:

- Schiphol er en smuk virksomhed, der lige nu står over for en massiv udfordring. Jeg er enormt motiveret sammen med alle medarbejdere og interessenter for at få Schiphol tilbage på sporet. Strukturel forbedring er afgørende. For rejsende, for flyselskaber og for Holland.

/anga.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219