23948sdkhjf

MEP erkender elektriske udfordringer for den tunge transport

Europa-Parlamentet: Øget erkendelse af store udfordringer for den grønne omstilling af den tunge transport.

I et skriftligt spørgsmål sendt til Europa-Kommissionen i sidste uge fremhævede MEP Elsi Katainen (Renew) de vanskeligheder, som mange ejere af tunge køretøjer står over for med at skifte til nye batteri-elbiler.

Det skriver NLA i sin ugeoversigt.

Katainen pegede også på udfordringerne ved at elektrificere tunge køretøjer på lange ture, især i fjerntliggende områder, hvor der lave temperaturer er almindelige .

Europaparlamentsmedlemmet bad også om afklaring af, hvordan Kommissionen agter at støtte brugen af bæredygtige alternative brændstoffer til tunge køretøjer, herunder i lyset af behovet for at blive uafhængig af russisk energi.

Desuden spurgte MEP Elsi Katainen, om Kommissionen agter at tage hensyn til livscyklusvurderingen i emissionsstandarderne for tung trafik?

Svar fra Timmermans

Europa-Kommissionens executive vice-president Frans Timmermans svarede Katainen på vegne af Kommissionen og pegede på den kommende revision af CO2-standarderne for tunge køretøjer, som i øjeblikket er under konsekvensanalyse.

Om incitamenter til alternative brændstoffer fremhævede Timmermans Fit for 55-pakken, RePowerEU-planen, revisionen af direktivet om vedvarende energi og emissionshandelssystemet for vejtransport som foranstaltninger til at stimulere alternative brændstoffer.

Endelig svarede kommissæren, at konsekvensanalysen vil overveje spørgsmålet om livscyklusemissioner. /Smir

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125