23948sdkhjf

Esbjerg-borgmester solgte havvind i USA’s kongres

- Der er sket et internationalt gearskifte med Esbjerg Havn, siger Jesper Frost.

Esbjerg Havn har ifølge borgmester Jesper Frost foretaget et gearskifte i forhold til betydning internationalt. Han er selv netop kommet hjem fra en eksport-turne i USA med den danske regeringstop.

Esbjerg-borgmesteren var inviteret med af regeringen til at præsentere den store vestjyske vindhavn foran amerikanske senatorer i den amerikanske kongres i et grønt eksportinitiativ. Her var statsminister Mette Frederiksen et af de andre ansigter i forsamlingen, mens også Copenhagen Infrastructure Partners (CIP), Ørsted, Vestas, Topsøe, Esvagt, Granly samt brancheorganisationer som Dansk Industri, Dansk Erhverv, Green Power Denmark og Energinet var med.

- Det siger sig selv, at når jeg er første taler efter statsministeren og får lov til at tale foran 100 tilhørere i den amerikanske kongres foran både politikere og amerikanske virksomheder, så viser det lidt om, hvor Esbjerg Havn er. Vi er gået fra at være en havn, man taler om i Danmark, til en havn man taler om internationalt, siger Jesper Frost.

Dermed spiller havnen også en rolle på Danmarks vegne, mener han.

- Det er svært at forestille sig en større talerstol end den. USA står over for en kæmpe opgave med havvind, og nordøst for New York skal de i gang med et 30 GW-projekt, som bare er det første af mange, siger Jesper Frost.

Det er særlig relevant, fordi Esbjerg Havn har 250 virksomheder, som i høj grad har erfaring med havvind.

- Vi har jo allerede naceller på havnen, mens de i USA taler om at få det, siger han.

/anga.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125