23948sdkhjf

DSV modtager A-rating for ESG-rapportering

Ingen andre transport- og logistikvirksomheder i skandinavisk sammenligning opnår højere rating end DSV.

Konsulenthuset Position Green har i deres ESG100-rapport har analyseret ESG-rapporteringen fra de 100 største virksomheder i henholdsvis Sverige, Norge og Danmark.

Her har DSV A/S opnået en såkaldt A-rating.

A-ratingen er den højeste rating, der er givet til en dansk virksomhed i rapporten – og den højeste givet til en transport- og logistikvirksomhed i alle landene i rapporten.

»Som den tredjestørste transport- og logistikvirksomhed i verden tager vi vores ansvar seriøst i alt, hvad vi gør. De ambitioner vi har på det grønne område, udvikler sig i takt med, at vi vokser som forretning – og vi vil være en ledende aktør inden for den grønne omstilling af transportområdet,« skriver DSV og tilføjer:

»Disse ambitioner kom også til udtryk i vores ESG-rapport for 2021. For at maksimere kvaliteten af denne rapport fik vi valideret vores ESG-data eksternt. Det var – og er – vigtigt for os, at de data, som vi baserer vores beslutninger på, er troværdige og validererede. Det gav os også muligheden for tydeligere at synliggøre hvor, hvordan og i hvilken grad, vores virksomhed påvirker samfundet omkring os.«

ESG100-rapporten er skabt af konsulenthuset Position Green, som hjælper virksomheder med at accelerere deres bæredygtighedsstrategi. De er bindeled mellem førende eksperter inden for ESG-software, rådgivning og kommunikation.

I deres rapport rangerer de virksomhedernes egen ESG-rapportering fra A til F på baggrund af kvaliteten af denne rapportering. De anvender 14 målepunkter inden for miljø og klima, samfund og ledelse for at vurdere virksomhederne.

Kvalitet og best practice

Som begrundelse for at tildele DSV en A-rating, nævner Position Green bl.a. at »rapporteringen er af høj kvalitet, og følger best practice. Beskrivelserne af de overordnede problemstillinger og de opnåede resultater er gode. Strategien bag er tydelig, og målsætningerne er målbare og specifikke.

Vores rapport illustrerer, at der er en klar sammenhæng mellem vores bæredygtighedsmål og vores virksomhedsstrategi, risici og resultater. Vi udviser desuden et højt niveau af gennemsigtighed og en høj datakvalitet i rapporten. Samlet set viser det, at bæredygtighed er tæt knyttet til den måde, vi driver vores virksomhed. «

- Jeg er stolt af at modtage en A-rating i ESG100-rapporten, der placerer os som en leder inden for bæredygtighed i Norden. Det er en anerkendelse af det høje niveau, vi var i stand til at nå i vores rapportering i 2021. Og det er en anerkendelse, af det hårde arbejde der er udført af de mange DSV-medarbejdere, der har bidraget til rapporten, siger Martin Andreasen, der er Executive Vice President, Group Sustainability & Compliance i DSV.

- I rapporten for 2021 implementerede vi en række rammeværktøjer, standarder og eksterne valideringer for at øge kvaliteten af vores rapportering og give vores interessenter øget gennemsigtighed, troværdighed og adgang til præcise data. Vores fokus på solid rapportering er afgørende for, at vi kan måle og forbedre vores indsats. Jeg ser frem til at bygge videre på det fundament i 2022, siger Martin Andreasen.   /Smir

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142