23948sdkhjf

Tysk transport-koryfæ er gået bort

Bernard krone er død i en alder af 82 år.

Ejer af den tyske producent af transportmateriel og landbrugsmaskiner Krone Group, Bernard Krone, er gået bort.

Det meddeler Krone Group i en skriftlig meddelelse.

Bernard Krone døde efter en kort tids sygdom i Spelle, Emsland, den 14. oktober 2022 i en alder af 82 år.

Hans bortgang sørges ikke kun af hans familie og slægtninge samt mere end 7.000 ansatte, men også selskabets tilknyttede brancher, som den passionerede familieiværksætter Bernard Krone på afgørende måde har præget gennem sit mangeårige arbejde. At være i tæt kontakt med kunderne – det personlige samspil med folkene i brancherne – har altid ligget hans hjerte særligt nært, lyder det fra selskabet.

”Bernard Krone blev betragtet som en visionær handlingsmand. Hans livsmotto var inspireret af filosoffen Dante Alighieri: ’Den ene venter på, at tiderne ændrer sig, den anden griber dem og handler’, og han handlede – naturligvis. Han udviklede løbende virksomheden og tog banebrydende beslutninger om at diversificere forretningen: Udover at gå ind i erhvervskøretøjssektoren etablerede han blandt andet selvkørende teknologi inden for landbrugsteknik og specialiserede Krone-virksomheden i foderhøstteknologi. Han formede således virksomhedsgruppen gennem mange årtier, udviklede produkter og satte kursen, inden han officielt trak sig tilbage fra den operationelle virksomhed i 2010 og overlod roret til sønnen Bernard Krone. Med den tidlige ordning af virksomhedsovertagelsen til fordel for Krone-koncernen demonstrerede han endnu en gang iværksættermæssig fremsynethed. Hans vigtigste råd til sin efterfølger: ’Forbliv altid smeden fra Emsland som din oldefar, din bedstefar og din far’”, skriver Krone Group.

Bernard Krone voksede ind i virksomheden lige fra begyndelsen. Fra barnsben fik han ofte lov til at komme ind på fabrikken og besøge kunder. Som 6-årig elev fortalte han sin lærer, at han kunne lære mere på værkstedet end i skolen. Selvfølgelig fortsatte han med at deltage alligevel, gennemførte en læreplads efter endt uddannelse og begyndte derefter sin akademiske uddannelse som maskiningeniør i Köln i 1959 som den yngste elev på det tidspunkt. Tre år senere afsluttede han med succes sine studier og kom til virksomheden. Hans far sendte ham derefter til Irland for at tilbringe tid i udlandet. Han ønskede at forberede ham så tidligt som muligt på at overtage virksomheden. I 1970 døde hans far pludseligt og alt for tidligt. Som enearving overtog han virksomhedens landbrugsmaskineproduktion i Spelle.

Bernard Krone var far til tre og bedstefar til mange og havde interesse for naturen som passioneret jæger og landmand.

/anga.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.129