23948sdkhjf

Fransk logistikselskab indgår transportaftale med dansk milliardkoncern

20.000 årlige skibscontainere får nu et grønnere stempel.

Den danske pumpekoncern Grundfos har indgået aftale med Geodis om transport med alternative brændstoffer via det franske logistikselskabs ’Sustainable Marine Fuel Insetting’-program.

Programmet har til formål at erstatte fossile brændstoffer med alternative og vedvarende brændstoffer, hvilket resulterer i reduktion af drivhusgasemissioner. Reduktionerne er knyttet til certifikater udstedt til fragtejere via en massebalanceopsætning. De bæredygtige skibsbrændstoffer, der tilbydes af Geodis, er leveret af det hollandske selskab GoodShipping, der tilbyder op til 90 procent reduktion af drivhusgasemissioner sammenlignet med almindelige fossile brændstoffer. GoodShipping-skibsbrændstoffet er lavet af affaldsmaterialer, såsom brugt madolie.

Dirk van der Heijden, direktør for global fragt hos Grundfos:

- Hvert år sender Grundfos mere end 20.000 containere over havene, og det er vores ambition at gøre dette på en mere bæredygtig måde. Brugen af alternative brændstoffer giver os mulighed for at dekarbonisere og reducere vores egne emissionsniveauer, samtidig med at vi stimulerer fragtindustrien mod en bæredygtig fremtid.

Når Grundfos indkøber bæredygtigt skibsbrændstof via Geodis, stimuleres hele forsyningskæden og produktionen af bæredygtige brændstoffer, lyder det fra Geodis. Nye samarbejder og forretningsmodeller kan opstå, lige fra de virksomheder, der indsamler og genanvender affaldsmaterialer, hele vejen til de raffinaderier, der producerer brændslerne, og de virksomheder, der transporterer og leverer det til havne og skibe.

- Udviklingen af biobrændstof og alternative brændstoffer er en af de politikker, der understøtter Geodis’ strategi for at mindske drivhusgasemissioner. Vi har udviklet muligheden for at inkludere bæredygtigt skibsbrændstof sammen med lignende alternative brændstoffer til luft- og vejtransport i vores fragtservicetilbud. Grundfos har allerede bidraget til at reducere mere end 2.000 tons CO2 fra sin havskibsaktivitet i år. Kun efterspørgsel fra kunder som Grundfos kan gøre denne udvikling mulig, siger Eric Martin-Neuville, executive vice president Freight Forwarding i Geodis.

/anga.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.16