23948sdkhjf

Tvillingebroer ved Herning skal have nye fuger

Broarbejder ved Fjederholt Å og Holtum Å vil skabe køer på motorvejen ved Herning.

Motorvejsbroerne over Fjederholt Å og Holtum Å på Midtjyske Motorvej er i dårlig stand og trænger til at blive udskiftet. Der vil derfor blive udført vejarbejde på strækningen fra søndag den 16. oktober og frem til torsdag den 8. december.

Det skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

I næste uge tager Vejdirektoratet hul på arbejdet med at udskifte dilatationsfuger på en række motorvejsbroer mellem Herning og Brande.

Der er tale om de to tvillingebroer – i alt fire broer – over Fjederholt Å og Holtum Å på Midtjyske Motorvej, hvor fugekonstruktionen er ødelagt og trænger til at blive udskiftet.

Fugerne er en vigtig del af brodækket, da de sørger for, at broen kan bevæge sig, når der er temperatursvingninger. Dilatationsfuger sørger for, at brodækket kan udvide sig om sommeren og trække sig sammen om vinteren.

Broerne over Holtum Å: Arbejdet begynder søndag den 16. oktober og forventes afsluttet torsdag den 10. november.

Broerne over Fjederholt Å: Arbejdet begynder torsdag den 10. november og forventes afsluttet torsdag den 8. december

Sådan foregår arbejdet

På begge tvillingebroer bliver arbejdet delt op i to etaper. I første etape bliver vognbane et og nødspor afspærret, mens anden etape medfører, at vognbane to og midterrabat bliver afspærret.

Der vil være ét farbart spor i hver retning i hele udførelsesperioden, og der vil være en hastighedsbegrænsning på 50 km/t i hele vejarbejdsperioden. Det sker af hensyn til sikkerheden for både trafikanter og vejarbejdere.

Information til trafikanterne

Der kan, mens renoveringsarbejdet står på, forekomme kø på travle tidspunkter af dagen og særligt i morgen- og eftermiddagstimerne.

Vejdirektoratet beklager på forhånd de gener, som arbejdet måtte medføre for trafikanterne.

På Vejdirektoratets trafikkort kan man altid holde sig opdateret om den aktuelle situation på statsvejene og få viden om restriktioner for trafikken, konkrete vejarbejder og øvrige trafikmeldinger.   /Smir

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Vognmænd varsler flere aktioner
Disruption: Vi er alle i samme båd
Geodis på opkøb i Schweiz
Kæmpe logistikcenter slår dørene op for virksomhederne
Postnord ser fordobling af svindel-beskeder
DSV donerer udstyr for millioner til Ukraine

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.75