23948sdkhjf

DB Schenker og Volta Trucks afslutter forsøg i Paris

Praktisk test af Volta Zero lastbil prototype hos DB Schenker er nu afsluttet.

Volta Trucks, der har hovedsæde i Sverige, har afsluttet en praktisk driftsafprøvning i daglig drift af den batterielektriske lastvogn Volta Zero hos DB Schenker i Paris i Frankrig.

Erfaringerne skal nu overføres til produktionen af de første serieproducerede Volta Zero-lastbiler, som skal leveres til DB Schenker. De to parter indgik i 2021 en aftale, der betyder at Volta Trucks skal levere helt op til 1.500 Volta Zero Lastvogne til DB Schenker i de kommende år.

Volta Zero er en batterielektrisk lastvogn i 16-tons-klassen.

Der er tale om et forsøg på at nytænke lastbildesign fra bunden af. Design-arbejdet ledes fra Storbritannien, mens produktionen ifølge planerne skal foregå i Østrig.

DB Schenker vil anvende Volta Zero til distribution fra logistikkæmpens europæiske terminaler.

Den el-drevne lastbil er angiveligt også designet så sikkerheden er mærkbart forbedret i forhold til sårbare trafikanter.

Ifølge pressemeddelelsen fra DB Schenker vil der indledningsvis blive indsat 10 Volta Zero-lastvogne fordelt på fem forskellige lokationer i Europa.

- Siden begyndelsen af partnerskabet mellem DB Schenker og Volta Trucks har vi været i tæt kontakt, og vi fortsætter med at bevæge os fremad med udviklingen af køretøjet sammen,  siger Cyrille Bonjean, Executive Vice President Land Transport hos DB Schenker i Europa.

- Det er fantastisk at se resultaterne på gaden i Paris nu. Det hele startede med en idé: nu er det en realitet, og vi ser frem til at tilføje de første pilotkøretøjer til flåden i Europa i begyndelsen af 2023.

Essa Al-Saleh, administrerende direktør for Volta Trucks, tilføjer:

- Da vi annoncerede Europas største ordre af fuldelektriske lastbiler med DB Schenker, indgik vi også et partnerskab om at arbejde sammen om at dekarbonisere bylogistik. Den første brug af en fuldelektrisk Volta Zero i et testmiljø i den virkelige verden er et væsentligt bevis på dybden af samarbejdet. At se Volta Zero-køretøjer køre på gaden i Paris er spændende og er en stor forløber for os, der leverer betydelige mængder kundelastbiler i stor skala i den nærmeste fremtid.   /Smir

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141